Održana 50. sjednica Turističkog vijeća: izabrana nova direktorica predstavništva HTZ-a u Londonu

Održana 50. sjednica Turističkog vijeća: izabrana nova direktorica predstavništva HTZ-a u Londonu

Na 50. sjednici Turističkoga vijeća HTZ-a, uz prisutnost ministra turizma i predsjednika Hrvatske turističke zajednice Garija Cappellija te direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, donesene su odluke o odabiru PR agencije za suradnju u 2019. godini, odluke o dodjeli potpora TOP događanjima u 2019. godini, usvojeni prijedlozi marketinških i PR suradnji u sklopu projekta 'Sportska Hrvatska' te imenovana nova direktorica predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji sa sjedištem u Londonu. U naredne četiri godine promocijom Hrvatske na području Velike Britanije upravljat će Darija Reić koja je dio profesionalnog iskustva stekla radeći, između ostalog, u turističkoj zajednici Hong Konga i TUI-ju.

Na pedesetoj sjednici Turističkog vijeća usvojen je prijedlog povećanja raspoloživih sredstava za de minimis potpore za razvoj turističkog sektora u 2019. godini. U 2019. godini tako će se s ukupno 6,4 milijuna kuna sufinancirati TOP događanja i programi destinacijskih menadžment kompanija, pri čemu se za povećani iznos od 1,9 milijuna kuna povećavaju se sredstva za potpore TOP događanjima.

Tako će se s 4,4 milijuna kuna sufinancirati 32 projekta, među kojima se ističu manifestacije kao što su Špancirfest, Sinjska alka, Pulski filmski festival, Dubrovačke ljetne igre, Picokijada, InMusic festival i brojni drugi. Sportske manifestacije kao što su DOBRO World Cup Osijek 2019., ATP turnir - Plava Laguna Croatia Open Umag, Pannonian Challenge, Tour of Croatia i brojni drugi također će u ovoj godini biti sufinancirani u sklopu projekta „Sportska Hrvatska“.

Tom prilikom ministar turizma Gari Cappelli je istaknuo: "Novu direktoricu predstavništva HTZ-a u Londonu očekuje izazovan posao daljnjeg pozicioniranja naše zemlje na britanskom tržištu s kojeg smo tijekom protekle dvije godine ostvarili rast turističkog prometa od 35 posto, i na kojem kontinuirano provodimo različite promotivne aktivnosti. Svjesni koliko je značajna, između ostaloga, i promocija putem sporta, a to je najbolje vidljivo iz uspjeha našeg promotivnog spota s poznatim hrvatskim sportašima i umjetnicima, nastavljamo i s projektom „Sportska Hrvatska“ koji doprinosi jačanju nacionalnog brenda i pozicioniranju zemlje kao cjelogodišnje destinacije."

"Nastavljamo spajati turizam i sport te ćemo kroz projekt 'Sportska Hrvatska' podržati 10 vrhunskih hrvatskih sportaša i sportskih kolektiva koji su dokazano jedni od najboljih promotora naše zemlje u svijetu, ali i 15 velikih međunarodnih sportskih događanja koja su motiv dolaska brojnih turista u hrvatske destinacije. Odabrali smo i TOP događanja koja nude kvalitetan i bogat sadržaj kroz cijelu turističku godinu te smo za to namijenili 4,4 mil. kuna“, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić nadodavši kako vjeruje da će novoizabrana direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu svojim radom i angažmanom opravdati povjerenje na tržištu Velike Britanije koje sve značajnije participira u ukupnim rezultatima hrvatskog turističkog prometa.

U cilju kvalitetnije promocije hrvatske turističke ponude na domaćem i inozemnim tržištima velika pozornost pridaje se komunikaciji s ključnim javnostima pri čemu podršku radu Hrvatske turističke zajednice pružaju i ovlaštene PR agencije.

Do kraja godine, za izradu i implementaciju PR strategije te provođenje međunarodnih PR aktivnosti iz područja odnosa s medijima, društvenih medija i online komunikacije te događanja i PR projekata za HTZ na trinaest emitivnih tržišta, odgovorna će biti agencija Hills Balfour koja se kvalitetnim prijedlozima i smjernicama istaknula među prijavljenim kandidatima. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.