Njemačka turistička zajednica predstavila svoje programe

NJEMAČKA

Regionalni ured Njemačke turističke zajednice (DTZ) održao je u Zagrebu tradicionalno godišnje predstavljanje medijima. Ovogodišnja globalna tematska kampanja u povodu obilježavanja 100 godina osnivanja Bauhausa u Weimaru, vodi u vrijeme modernizma, u svijet arhitekture, dizajna i umjetnosti stvorenog u Njemačkoj, a čija djela su i danas cijenjena diljem svijeta.Nakon uvodnih riječi Brune Bobana, glasnogovornika i savjetnika Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, ovogodišnju promotivnu kampanju Njemačke „Celebrating Bauhaus“ predstavio je Cristian Sallai marketing & sales menadžer regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice.U povodu proslave obljetnice osnivanja Bauhausa organiziraju se festivali, izložbe i drugi projekti u cijeloj Njemačkoj.

„Proslava obljetnice osnivanja Bauhausa je odličan način učvršćivanja pozicije Njemačke kao kulturalnog odredišta. Osnivači Bauhausa su predavali u Weimaru, Dessau i u Berlinu, ali to ne znači da međunarodni sjaj Bauhausa, njegovo nasljeđe i korijeni ne sežu i do ostalih pokrajina Nemačke, do Baden-Württemberga, regije Nord Rhein-Westfalen i njenih gradova Krefelda, Duisburga, Oberhausena, Essena i Münstera. To predstavlja važan aspekt ponude kulturalnog turizma Njemačke.“- rekla je Petra Hedorfer, direktorica upravnog odbora DZT-a.Tri velike izložbe organizirane u povodu obljetnice u 2019. godini prenose povijest Bauhausa, posebnosti njegove arhitekture i dizajna interijera. Prvi put bit će prikazan dio Bauhaus kolekcionarskog blaga, dizajnerskih klasika i eksperimenata forme.Izložba Bauhaus arhiva u Muzeju interijera u Berlinskoj galeriji s naslovom „Original Bauhaus“ otvorit će se 6. rujna i bit će posvećena odnosu unikata i serija, originala i reprodukcija. Posjetitelji će vidjeti klasike dizajna kao i današnje replike Bauhaus djela i odgovore suvremenih umjetnika na ikone modernizma.

Zaklada Bauhaus Dessau će od 8. rujna u novom Bauhaus muzeju u Dessau prikazati izložbu u kojem je Bauhaus kao polje eksperimenta za modernu kulturu praktičnog života stavljen u fokus izložbe ,,Bauhaus zbirka“. Različiti Bauhaus proizvodi kao što su tipografije, svjetiljke, namještaj, tapete ili tekstil predstavljaju danas dio našeg svakodnevnog života. Izložbeni ciklus u novom Bauhaus muzeju Weimar „Bauhaus je iz Weimara“ stavlja u fokus osnivača Waltera Gropiusa.Njemačka je za Hrvate i dalje važno mjesto za putovanja. Od siječnja do prosinca 2018. ostvareno je 418.736 noćenja, što je rast od 13 posto.Najveći rast sa 35,8% noćenja iz Hrvatske ima Bavarska, slijedi pokrajina Hessen sa 15,6% i Baden-Württemberg 15,2%. Turistička putovanja zauzimaju prvo mjesto s 42% od ukupnog broja putovanja za Njemačku. Od toga se 44% turista odlučuje za posjet njemačkim gradovima i događajima (Oktoberfest i druge priredbe), zatim slijede kružna putovanja (20%), a za odmor u turističkim područjima se opredijeli 12%. Na poslovna putovanja u Njemačku iz Hrvatske godišnje otputuje 31% od ukupnog broja putnika.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.