Predsjednik Vlade na uskrsnom euharistijskom slavlju u Zagrebačkoj katedrali

MISA USKRS

- Danas je prigoda da svi zajedno promislimo što možemo bolje i kvalitetnije učiniti za naše društvo, domovinu i zajednicu - poručio je premier Andrej Plenković u povodu Uskrsa i svete mise u Zagrebačkoj katedrali koju je predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

U izjavi medijima nakon mise predsjednik Vlade Plenković još jednom je svim vjernicima čestitao najveći kršćanski blagdan Uskrs.

- Želim puno energije, dobrote, vjere i ustrajnosti da svi zajedno činimo dobro. Danas je prigoda da skupa promislimo što možemo bolje i kvalitetnije učiniti za naše društvo, domovinu i zajednicu - poručio je Plenković, ocijenivši da je propovijed kardinala Bozanića bila ohrabrujuća i onima koji obnašaju javne dužnosti.Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je naglasio da Vlada u ove dvije godine kontinuirano provodi svoj program u svim ključnim aspektima -To su prije svega stabilne institucije, gospodarski rast, uključivost i društvena solidarnost. I na tragu tih poruka gradimo sva postignuća  - kazao je. 

Na pitanje je li poruke kardinala Bozanića shvatio kao kritiku, Plenković je rekao kako baš misli suprotno. Ponovio je da je Vlada lani osigurala novac za plaće radnicima u brodogradilištima u Puli i u Rijeci i da ovo što Vlada, očekujući predstavnike kineske kompanije, čini dodatne napore u okolnostima koje su vrlo zahtjevne. Upitan o delimitiranju rodiljnih naknada, Plenković je rekao da  je ova Vlada poduzela više mjera demografske politike od bilo koje druge do sada i da se radi na osiguranju proračunskih sredstava za poticanje mladih obitelji, majki, ali i društvenog osjećaja da se ima više djece.„Mislim da smo ostvarili dosta velike iskorake i tako ćemo nastaviti, a posebno mi je drago da smo uz sve nepredviđene rashode uspjeli ostvariti još jedan proračunski višak i na tom tragu nastojat ćemo da i ove naknade budu više nego što su danas“, poručio je predsjednik Vlade. 
Uz predsjednika Vlade na euharistijskom slavlju bili su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a na misi je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
 
Izvor: Vlada/Hina 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.