U Kučanu Gornjem otvorena ambulanta opće medicine Doma zdravlja Varaždinske županije

AMBULANTA KUČAN

U Varaždinskoj županiji otvorena je danas ambulanta Doma zdravlja u Kučanu Gornjem. Službeno su je otvorili župan Varaždinske županije Radimir Čačić i ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec. Više od 600 osiguranika moći će na brži način koristiti usluge opće i obiteljske medicine u Kučanu Gornjem, a ambulanta pokriva područje Kučana Gornjeg, Donjeg Kućana, Kučan Marofa i Zbelave prigradskih naselja grada Varaždina s oko 4000 stanovnika. Ambulanta s radom počinje već danas u popodnevnoj smjeni, a kako je najavila dr. Krizman Vukinec raditi će parne dane poslijepodne, a neparne ujutro.  

- Najveća vrijednost ovog projekta je činjenica da jedan utemeljen zahtjev građana Kučana Gornjeg koji je dio Grada Varaždina, ali je u određenoj mjeri dislociran i gdje imamo više od 20 posto građana iznad 65 godina koji nisu savršeno pokretni i kojima je potrebna pomoć, time ispunjen. Primarno zdravstvo posebno je važno u takvim sredinama. Protekle su tri godine od početka inicijative i drago mi je da je danas ta ambulanta otvorena, a prema informacijama koje sam dobio i građani su zahvalni na početku rada ambulante. Nadamo se da će u vrlo kratkom roku rasteretiti i susjedne ambulante i da ćemo uskoro popuniti broj osiguranika do pune kvote izjavio je župan Čačić. 

Župan Čačić je naglasio i da je ambulanta dobila sve potrebne dozvole te je dr. Krizman Vukinec s današnjim danom u potpunosti spremna za rad. Ambulanta je adekvatno uređena, ima i lift što je vrlo važno te je medicinski  kvalitetno opremljena. Ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec također je izrazio zadovoljstvo današnjim početkom rada ove ambulante, a naglasio je i da je uloga lokalne zajednice da prepozna potrebu i interes za otvaranjem ambulanta u svojim zajednicama. 

- Ova ambulanta na današnji dan ima 614 pacijenata. Zakonski minimum  je 1270 ali tijekom prve godine se dozvoljava i manje.  Vjerujem da ćemo uz kvalitetan rad naše doktorice dosegnuti potreban broj pacijenata. – naglasio je Podbojec. Dr. Barbara Krizman Vukinec također je pohvalila današnje otvorenje i istaknula zadovoljstvo. 

- Kada sam čula da će se tu otvoriti ambulanta, došla sam do ravnatelja i ponudila da ovdje radim i zato sam jako sretna i ponosna. Cilj je da dođemo do potrebnog broja pacijenata i da se približimo građanima te da im omogućimo neke usluge poput vađenja krvi, holtera tlaka, holtera srca, spirometrije i na taj način rasteretimo i kolege u Općoj bolnici. – zaključila je dr. Krizman Vukinec.Uz župana Radimira Čačića na otvorenju su bili i savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenik župana Robert Vugrin, gradski vijećnik Miroslav Marković, predsjednica Mjesnog odbora Kučan Gornji Tamara Šabić, Ivanka i Mladen Vručina, vlasnici Ljekarne Salus i vlasnik objekta Gabrijel Draganić te mnogi mještani.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.