Osmo izdanje manifestacije Noć knjige u Arkadiji

Osmo izdanje manifestacije Noć knjige u Arkadiji

Ovogodišnja Noć knjige okupila je jučer u knjižari Arkadija na glavnom zagrebačkom trgu brojne znatiželjne posjetitelje. Tom je prilikom Školska knjiga pripremila brojna iznenađenja za sve ljubitelje čitanja koji su se sinoć imali priliku družiti s likovima iz planetarno popularnog serijala „Pjesma Leda i Vatre“ Georgea R. R. Martina, s jednim od najpoznatijih hrvatskih chefova Matom Jankovićem, te uživati u čitanju s teoretičarkom književnosti Marijom Ott.

Nakon zanimljivog dijaloga s Miroslavom Vučić, urednicom serijala Pjesma Leda i Vatre, na temu „Igra prijestolja – Zašto smo postali ovisnici o ovoj priči?“, zapovjednik Noćne straže Jon Snow, majka zmajeva Khaleesi Daenerys i White Walker izazvali su oduševljenje mnogobrojnih posjetitelja koji su imali priliku voditi zanimljive razgovore sa svojim omiljenim likovima.

Ljubitelji kuhanja i dobrih recepata upoznali su Matu Jankovića koji je zajedno s urednicom Miroslavom Vučić predstavio Hrvatsku kuharicu. Ovaj poznati član žirija MasterChefa, kao i veliki promotor vrhunske gastronomije, odao je male tajne pripreme nekih ukusnih jela te dočarao načine kako savršeno pripremiti gotovo svako jelo. Školska knjiga je pripremila sadržaj za svaku dob pa su tako i oni najmlađi imali priliku uživati u Velikoj knjizi kukaca i Atlasu pustolovina koje je prisutnima čitala Marija Ott.

Noć knjige je blagdan za sve koji čitaju barem dvije stranice na dan, napomenula je Miroslava Vučić, urednica književnosti i povijesti umjetnosti u Školskoj knjizi te urednica u Lumen izdavaštvu te nadodala kako susret s istinskim čitateljima u Arkadiji u noći kada cijeli svijet slavi čitanje i knjigu ne bi propustila ni za što na svijetu.

„Noć knjiga je odličan projekt čiji je cilj promovirati knjige i čitanje već osmu godinu zaredom. Na taj dan se na poseban način želi potaknuti kultura čitanja te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.“, poručili su iz Školske knjige.

Maskota ovogodišnje manifestacije Noć knjige je bio Knjigomir, junak s posebnim moćima koje je razvio čitajući knjige. Također, povodom Svjetskog dana knjige posjetitelji su jučer mogli iskoristiti do 30 posto popusta na sva izdanja i do 60 posto popusta na više od 500 naslova za djecu i mlade u svim knjižarama Školske knjige i u internetskoj knjižari.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.