Humanitarni koncert za djecu Benina održat će se u OŠ Dragutina Kušlana, 6. svibnja

Humanitarni koncert za djecu Benina održat će se u OŠ Dragutina Kušlana, 6. svibnja

 

Već desetu godinu zaredom, u Osnovnoj školi Dragutina Kušlana u Zagrebu u sklopu projekta škole „Moj prijatelj živi u Beninu“ održat će se Humanitarni koncert za djecu Benina u Africi. Koncert na kojem će punih srca pjevati, svirati i pomoć za školovanje svojih malih prijatelja u Beninu prikupljati zagrebački učenici, održat će se u ponedjeljak, 6. svibnja s početkom u 17.30 sati,  u svečanoj dvorani škole na drugom katu, u Kušlanovoj ulici 52. Na koncertu će pod posebnim geslom „Anđeoska srca iz Zagreba za anđeoska srca u Beninu“ uz učenike škole, sudjelovati i posebni gosti, pjevačice Franka Batelić i Nina Kraljić, ali uz njih i roditelji i  učitelji.

Projekt „Moj prijatelj živi u Beninu“ inicijativa je Udruge Anđeosko srce iz Zagreba, koja djeluje već deset godina, i koja je uz pomoć brojnih dobročinitelja iz naše zemlje i inozemstva pomogla u izgradnji sirotišta u Beninu, u kojem živi 30 djevojčica bez roditeljske skrbi.„Kada sam prije deset godina boravila u Beninu, u selu Hondji i susrela se s velikim siromaštvom, bijedom i životnim poteškoćama u kojima živi tamošnje stanovništvo, a posebno djeca, odlučila sam i sama nešto konkretno poduzeti“, ističe Ružica Lice, članica Udruge Anđeosko srce koja stoji iza organizacije koncerta u OŠ Dragutina Kušlana. 
„Radeći u osnovnoj školi često se susrećem s pitanjima djece, vršnjaka djece u Beninu, o temeljnim ljudskim pravima na dostojanstven život, pravo na školovanje, na hranu i pitku vodu. Zaključila sam da osim konkretne pomoći djeci u Africi i drugim siromašnim zemljama, treba pomoć i našoj djeci, u odgoju za humanost, suosjećanje i solidarnost. Potrebno je i kod naše djece razvijati svijest da smo svi odgovorni za siromašne i one na rubu društva i da svatko može učiiti da bude više dobra i pravde u svijetu. Svatko na svoj način, prema svojim sposobnostima“, tumači Ružica Lice, ujedno i vjeroučiteljica u OŠ Dragutina Kušlana, te naglašava da u svojoj svakodnevici u radu s djecom  nastoji razvijati i svijest i osjećaj zahvalnosti za ona dobra koja imamo, za mogućnost školovanja, za učitelje i roditelje koji se brinu za djecu. 
„Učenici naše osnovne škole u Kušlanovoj nemaju svoju školu iako su u centru Zagreba. Već su 60 godina podstanari III. gimnazije u Zagrebu,  no ipak imaju mogućnost školovanja, za razliku od mnoge djece u afričkim zemljama. Oni imaju pitku vodu i ne strahuju od zaraznih bolesti, malarije. Imaju udobne krevete, stanove, hranu koju požele i mogućnost sudjelovanja u raznim zabavnim aktivnostima, za razliku od svojih prijatelja u Beninu, čija jutra započinju teškim radom u polju, čije su kuće od blata, krevetići od palminog lišća, a zdjelica kisele kaše jedini obrok u danu.

I zato ćemo i ove godine pjevati i svirati za svoje male prijatelje u Beninu, za pomoć djevojčicama u sirotištu, za hranu i školovanje“, naglašava Ružica Lice, uz poziv svima da se pridruže koncertu i da se u u ovoj desetoj godini djelovanja udruge Anđeosko srce, pridruže prikupljanju novčanih priloga za školovanje djece u Beninu.Na koncertu koji će se održati 6. svibnja u OŠ Dragutina Kušlana, prikupljat će se dobrovoljni prilozi kojima možete omogućiti prehranu i  školovanje djevojčica u sirotištu, a svoju podršku ovoj vrijednoj inicijativi o kojoj ovisi život i budućnost  te djece iz Benina, također možete uplatiti i na račun Udruge Anđeosko srce: HR0224070001100471904 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.