Klape pod zvjezdanim nebom zagrebačke Šalate

Klape pod zvjezdanim nebom zagrebačke Šalate

Glazbeni spektakl klapskih fenomena održati će se 15.lipnja u 20 sati na Šalati. Izvođači će biti Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Cambi (K.Kambelovac), klapa Maslina i Šufit. 

Klape su krajem devedestih godina počele osvajati publiku zbog sugestivnih izvedbi vremešnih standarda dalmatinske a cappelle pjesme" baštinskog materijala", ali i neponovljivih interpretacija pop- rock materijala Zlatana Stipišića- Gibonnija, Harija Rončevića i drugih poznatih autora na festivalu u Omišu. Donijeli su svježinu i originalnost i ponovno pokazali svu raskoš klapske pjesme i približili je novim generacijama kojim je to bilo glazbeno otkriće.

Nakon što se 15.000 ljudi okupilo revolucionarne 2006. godine, na nikad do tad viđenom klapskom spektaklu na Poljudu, klape su postale fenomen o kojem su puno pričalo i pisalo, počele su vladati radijskim eterom i nastupati u velikim dvoranama, stadionima.

Veličanstveni koncerti održani na Poljudu, Ciboni, Areni Pula, Trsatskoj Gradini snimljeni su tako da i danas možemo uživati u sjajnim koncertima i svjedočiti koliko su oni značili publici i izvođačima. Klape su na glazbenoj sceni zauzele poziciju koju su svojim talentom zaslužili.

Danas, dva desetljeća kasnije, za klape se i dalje traži karta više,  a klape su osvojile publiku u cijelom svijetu nastupajući uspješno u Americi, Kanadi, Australiji i u Europi. Klape su postale naš uspješni izvozni brend,a najveći uspjeh su ostvarili u Sloveniji koja izuzetno voli klape gdje već godinama pune sve sportske dvorane i arene.

Koncetni spektakl "Klape pod zvjezdanim nebom Šalate" održati će se na čarobnoj Šalati, omiljenom zagrebačkom otvorenom prostoru koji je upravo idealan za koncerte zbog svoje sjajne lokacije, amfiteatorskog oblika gledališta, sjajne glazbene povijesti. Pogled sa tribina na tornjeve katedrale koji se vide u daljini nad pozornicom  jedinstveni je doživljaj, a atmosferu Šalate dodatno će pojačati baklje pozicionirane oko pozornice, scenografija koja prati sve klapske koncerte i vrhunska produkcija koja publici omogućuje potpuno uživanje u koncertu. Pogled sa tribina na tornjeve katedrale koji se vide u daljini nad pozornicom jedinstveni je doživljaj. 

Nastupiti će pioniri nove klapske scene i tvorci brojnih hitova poput: Zora bila, Da te mogu pismom zvati, Ne diraj moju ljubav, Ne more mi bit i brojnih drugih pjesama koje su osvojile publiku diljem Lijepe naše, a i šire. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, čime su pridonijeli jačanju dalmatinske kulture.

Tomislav Bralić i klapa Intrade  zapjevati će neke od najvećih klapskih hitova poput "Zora bila", "Škrinja jubavi", "Ne damo te pismo naša" i "Zalutali pogled", a upravo im izlazi i novi singl  "Bilo je i vrime", naslovna pjesma njihovog novog albuma.

Klapa Šufit sa novim albumom "Oprosti dušo” dobitnici su "Porina" za najbolji pop-folklorni album. Njihov mega klapski hit "Ne diraj moju ljubav" obilježio im je karijeru i trenutno ima 30 milijuna pogleda na Youtubeu, a pjesma je jednako obožavana kao i u vrijeme kad je objavljena. "Oprosti dušo" treći je album klape Šufit u izdanju Scardona, a na njemu su hitovi poput "Ne more srce kontra sebe", "Proplakat će srce" i "Oprosti dušo".

Klapa Cambi (K. Kambelovac) naša je najnagrađivanija klapa koja je pjevajući tradicionalne a cappella i zabavne pjesme, uspjela ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. Pjesmama "Ne more  mi bit" ,"Od zipke do Križa", "Kriva karta" i "Popucale rebatine" oduševili su publiku i kritiku. Ostvarili su velike uspjehe iz koji se posebno izdvaja koncert na stadionu Poljud 2011. godine.

Klapa Maslina predvođena tenorom i solistom klape Brankom Bubicom,  izuzetan uspjeh ostvarili je pjesmom "Da te mogu pismom zvati" koja postaje najizvođenija klapska pjesma, osvajaju  publiku svojim nastupom, a imaju "naramak" kultnih pjesama kao što su "Maslina je neobrana" i "Ostala si ista". Organizatori koncerta su Scardona i RTL music.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.