Krk Music Fest pretvorit će od 21. do 23. lipnja grad Krk u središte dobre glazbe, zabave i jedinstvene gastronomije

KRK MUSIC FESTIVAL LOGO

Krk Music Fest pretvorit će od 21. do 23. lipnja grad Krk u središte dobre glazbe, zabave i jedinstvene gastronomije. Festival se održava u povodu Svjetskog dana glazbe 21. lipnja. To je druga godina festivala kojim se obilježava ljetni solsticij i početak ljeta. 

Glazba je u turizmu prisutna i vrlo važna, jer on stvara atmosferu, prenosi kulturni identitet, stvara doživljaje i priliku za zabavu. Grad povijesti i kulture na tri dana pretvara se u mjesto na kojem će se komunicirati univerzalnim jezikom koji ne poznaje granice. Festival će u tri dana predstaviti publici vrhunske hrvatske umjetnike, ali i amatere koji svoje slobodno vrijeme rado provode u društvu prijatelja i glazbe. Otvaranje festivala povjereno je najstarijoj krčkoj kulturnoj udruzi, Gradskoj glazbi Krk, koja uz kraće prekide postoji od 1832. godine. U glazbenom dijelu programa publika će moći uživati u nastupima lokalnih folklornih društava, DJ-eva i u večernjim koncertima. Bit će i plesni program, kinopredstave te radionice plesa, pjevanja i rukotvorina. Ljubitelji gastronomije također će doći na svoje jer ih čeka internacionalna street food ponuda.

 Program festivala odvija se na više lokacija u živopisnom gradu Krku koji će svojim zanimljivim vizurama dati upečatljiv scenski doprinos manifestaciji.Lokalna folklorna društva svojim nastupima na Veloj placi posjetitelje će upoznati s tradicijskim krčkim plesovima i karakterističnom glazbom koja je uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine.

Matija Dedić i Večer za Arsena

Vrhunac festivala njegov je koncertni dio koji će trima besplatnim koncertima publici pružiti vrhunske umjetničke doživljaje. Jedan od umjetnika koji je obilježio hrvatsku popularnu glazbu nezaboravni je Arsen Dedić, stoga je više nego primjereno da se na Svjetski dan glazbe upriliči program naziva „Večer za Arsena“ koji će izvesti Matija Dedić, Lea Dekleva i Tedi Spalato na srednjovjekovnom trgu Kamplin.Drugog dana festivala vrhunac glazbenog doživljaja cjelovečernji je koncert splitskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija na krčkoj rivi. Koncert je rezultat suradnje s našom najvećom hotelskom tvrtkom Valamar Riviera d. d. koja je i sponzor ovog nastupa. „Nama u Valamar Rivieri od iznimne je važnosti razvoj destinacija u kojima poslujemo te podizanje kvalitete boravka i cjelokupnog doživljaja naših gostiju.

Besplatan koncert legende hrvatske glazbene scene, Gibonnija

U tome svakako bitnu ulogu ima i zabava, a Krk Music Fest svojim programom odlično nadopunjuje ponudu grada Krka. Stoga smo i ove godine odlučili podržati festival i svim posjetiteljima, ali i lokalnom stanovništvu, arovati besplatan koncert legende hrvatske glazbene scene, Gibonnija, koji će se održati u subotu 22. lipnja na rivi. Pozivamo sve da nam se pridruže, dobra zabava je zagarantirana“, istaknuo je Mile Pavlica, destinacijski direktor Valamar Riviere za otok Krk. 

Zadnjeg dana festivala koncertni program je prepušten internacionalno prepoznatom riječkom gitaristu i virtuozu, Damiru Haliliću Halu, koji će na trgu Kamplin izvesti, po ocjeni glazbene kritike, jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih projekata na području gitarističke glazbe. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa uz korištenje šest različitih gitara i vrhunske videoprodukcije koja prati nastup. 

Program za sve uzraste

Ritam glazbe pokreće i zove na ples pa je dio programa posvećen i plesnom pokretu. Prvoga dana festivala na krčkoj će se rivi predstaviti riječka plesna skupina Flame s programom „Bohemian Rhapsody“ koji je inspiriran bezvremenskim hitovima grupe Queen. Za ljubitelje glazbeno-plesnog stvaralaštva pripremljen je program „Musicool Fest“ zamišljen kao zabavno-edukativni sadržaj. U okviru ovog programa posjetitelji se mogu uključiti u plesne i glazbene radionice Love4Dance i Love4Music koje vode mentori Ivona Brnelić, međunarodno etablirana plesačica i redateljica te afirmirani glazbeni producent Olja Dešić sa svojim timom. Dio radionica prilagođen je djeci početnicima od 8 do 12 godina, a dio iskusnim i starijim plesačima i pjevačima.

Više informacija o radionicama i obrazac za prijavu može se naći na mrežnim stranicama www.krkmusicfest.com i www.musicoolfest.com. Nakon završenih radionica polaznici će stečeno znanje i vještine predstaviti zajedničkim nastupom u programu „Musicool show“ zadnjeg dana festivala na živopisnom Trgu krčkih glagoljaša. Osim radionica plesa i pjevanja na programu je i nešto za vješte ruke. Kreativnost možete iskušati na radionici izrade suvenira i glazbala od naplavina koju će voditi udruga Rukotvorine Krk. Umjetnički radovi izrađivat će se od naplavina i otpadnog materijala radi promicanja reciklaže. 

Nismo zaboravili ni zaljubljenike u filmsko platno. U Kinu Krk za vrijeme festivala prikazuju se besplatne filmske projekcije, a glazba je naravno i ovdje glavna tema. Za najmlađu publiku na programu je film Coco, a za ljubitelje biografskih filmova Amy – biografski film o glazbenoj umjetnici Amy Winehouse. U žanru igranih filmova publiku čeka prava poslastica, glazbeni film Rocketman inspiriran životom Eltona Johna. 

Carstvo za nepce

Gastronomija koja prati festival posebna je priča. Baš kao što glazba spaja različite ljude i kontinente, ista misao prenesena je i na gastronomski dio festivala. Posjetitelji će moći uživati u internacionalnom street food marketu na kojem će se predstaviti 12 gastronomskih entuzijasta. Naći će se razne varijante burgera i tortilja, francuske i belgijske slastice, egzotična kuhinja pa čak i okusi iz daleke Australije. I hrvatski će gastronomski specijaliteti biti predstavljeni u street food ponudi pa će se moći uživati u sendvičima s odrescima od tune, slavonskim rolanim odojkom ili s dalmatinskom pašticadom, a zamirisat će i purica s mlincima u novom ruhu.

Krk Music Fest organiziraju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk sa suradnicima: komunalno poduzeće Vecla, Street Food Market, plesni studio RisDance. Sponzor koncerta Gibonnija je Valamar Riviera. Detaljan program festivala može se naći na www.krkmusicfest.com.

Svakako je puno razloga za doći na Krk Music Fest. Dobro došli!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.