Turistička zajednica grada Siska, poziva na biciklistički maraton - Grandfondo Orbea Sisak, 19. svibnja

sisak

Turistička zajednica grada Siska, poziva zainteresirane na Grandfondo Orbea Sisak, biciklistički maraton koji će se održati 19. svibnja. Granfondo Orbea Sisak je natjecateljskog karaktera i kao takav uključen je u kalendar sličnih događanja Hrvatskog biciklističkog saveza. Na maraton se prijavljuju osobe koje se aktivno bave biciklizmom, iz Siska, cijele Hrvatske te zemalja regije. Maraton se zbog tehničkih zahtjeva odvija na području gradova Sisak, Petrinja, Hrvatska Kostajnica te općina Sunja, Majur i Hrvatska Dubica. Početak i završetak maratona je u Sisku.

Voze se velika i mala utrka duljine 125 kilometara i 85 kilometara. Utrke startaju istovremeno, a razdvajaju se na 43 kilometru.Mala utrka se odvaja lijevo, a velika nastavlja ravno u selu Panjani, što je i posebno naznačeno i regulirano redarima na cesti.

Dolaskom na maraton poznatih imena iz svijeta biciklizma povlači za sobom veći broj sudionika. Maraton osiguravaju predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, hitne pomoći i HGSS-a kao i članovi BK Roda. U organizaciju aktivno se uključuju TZG Siska, TZG Petrinje i TZG Hrvatska Kostajnica. Više informacija potražite na: https://www.utrka.com/utrke/granfondoorbeasisak/2019/info/

Hrvatske željeznice – putnički prijevoz, službeni je prijevoznik za sva sportska i kulturna događanja u gradu Sisku u 2019. godini čime svi posjetitelji kulturnih, sportskih ili zabavnih manifestacija koje se održavaju u Sisku ostvaruju posebne pogodnosti i plaćaju samo 50 posto iznosa cijene povratne karte na svim redovnim linijama vlakova Zagreb – Sisak – Zagreb. Osim toga, prijevoz bicikala za pojedinačne putnike u dane vikenda je besplatan. Na taj način Grad Sisak, koji je i sklopio Ugovor o poslovnoj suradnji s HŽ putničkim prijevozom, potiče dolazak turista na brojne programe i manifestacije koji se ove godine održavaju u Sisku – Europskom gradu sporta. 

Pravo na popust posjetitelji mogu ostvariti potvrđivanjem putnih karata u Turističko-informativnom centru TIC-u (Rimska ulica 13/a) ili na blagajni restorana Mali kaptol (Rimska ulica 13/a).Potrebno je samo da prilikom kupnje karte jasno naglasite blagajniku da idete na manifestaciju u Sisak, kako bi vam blagajnik naplatio kartu po povlaštenoj cijeni…

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.