Ogulinski festival bajke ponovno otvara svoja vrata od 7. do 9. lipnja

ogulinski festival bajke

Ogulinski festival bajke, jedinstvena manifestacija koja već 14. godinu za redom slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo  održat će se od 7. do 9. lipnja u Ogulinu! Tijekom tri puna dana, Ogulin će se pretvoriti u veliku proljetnu pozornicu na kojoj će se izmjenjivati renomirani umjetnici i izvođače iz Hrvatske i svijeta i pružiti priliku svoj djeci za ovaj jedinstveni doživljaj. Dašak ovog posebnog dječjeg festivala mnogi su mogli osjetiti i na zagrebačkom Zrinjevcu, gdje je u organizaciji Turističke zajednice grada Ogulina, uz pomoć Turističke zajednice grada Zagreba najmlađim Zagrepčankama i Zagrepčanima predstavljen 14. Ogulinski festival bajke.

„I ove godine očekujemo bogat i raznovestan program namijenjen djeci, ali u kojem uistinu mogu uživati i odrasli. Profesionalne i amaterske produkcije uz raznovrsne kreativne radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim aktivnostima dovoljan su razlog da taj vikend ljubitelji edukativne i originalne zabave za cijelu obitelj pohrle u u Ogulin“, ističe Aleksandar Kovačević, umjetnički ravnatelj 14. Ogulinskog festivala bajke.

I doista, osim niza profesionalnih kazališnih predstava u kojima sudjeluju velikani hrvatskog glumišta, Ogulinski festival bajke ove godine nudi i jednakovrijedan sadržaj amaterske produkcije, i to svim posjetiteljima u posve jednakim uvjetima -  besplatno. Okosnicu trodnevnog programa svakako čini i pripovijedanje, disciplina koja je dugi niz godina bila pomalo zaboravljena a Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavlja u fokus te daje na velikom značaju ovom umjetničkom izričaju ugošćujući iz godine u godinu neke od najboljih hrvatskih i svjetskih pripovjedačica, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. Brojne radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih koje su potpuno moderne – robotike do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično. Ogulinski festival bajke svake godine nudi i sadržaj za male sportaše u obliku rukometnih i nogometnih turnira i već svima dobro znane Ciklobajke – bajkovite biciklijade. Novosti o samom Festivalu potražite na službenoj fb stranici:

https://www.facebook.com/OgulinskiFestivalBajke/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.