Kravat pukovnija 1. lipnja na čelu međunarodne konjičke karavane

Kravat pukovnija 1. lipnja na čelu međunarodne konjičke karavane

Konjanici Kravat pukovnije u subotu, 1. lipnja predvode Međunarodnu konjičku karavanu u Zagorju, koju sada već tradicionalno organizira Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, u suradnji s konjičkim klubom Trekking.

Svake godine u karavani sudjeluje pedesetak jahača, a ove godine organizatori najavljuju i puno veći broj učesnika. „Uz tako dobru organizaciju ovog konjičkog susreta i mogućnost projahivanja prekrasnim zagorskim krajem, naprosto je nezamislivo ne prihvatiti ovakvu sjajnu priliku za konjičko druženje“, naglašava Željko Matejčić, Zapovjednik Kravat pukovnije koja već treću godinu zaredom predvodi karavanu. Ove godine, doznajemo od zapovjednika Matejčića, Kravat pukovniji će se pridružiti i povijesna postrojba Varaždinski husari. Inače, cilj organiziranja Međunarodne konjičke karavane, naglašavaju u Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, promocija je konjičkog turizma i rekreativnog jahanja, a karavana je dio projekta RIDE&BIKE II, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Karavana će krenuti u subotu, 1. lipnja u 10 sati, od Kumrovca (Ranč Hampy, Muzej „Staro selo“), a nastaviti na ruti Zagorska Sela (OPG Šumak, Miljana) - Kumovec (Ranč Hampy). Završetak događaja Predviđen je oko 17 h, a očekuje se dolazak velikog broja zainteresiranih turista i poklonika konjičkog sporta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.