Jedinstvena manifestacija, 14. Ogulinski festival bajke, održat će se od 7. do 9. lipnja

OGULIN

Jedinstvena manifestacija koja već 14. godinu za redom slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo, Ogulinski festival bajke, održat će se od 7. do 9. lipnja u Ogulinu! Tijekom tri puna dana, Ogulin će se pretvoriti u veliku proljetnu pozornicu na kojoj će se izmjenjivati renomirani umjetnici i izvođače iz Hrvatske, ali i  svijeta, a ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte bit će u potpunosti besplatan!„Kao i svake godine i ovogodišnji, 14. Ogulinski festival bajke donosi pregršt sadržaja za djecu do 14 godina starosti. Tako će se tijekom sljedećeg vikenda na brojnim ogulinskim pozornicama naći za svakoga ponešto, od predstava visoke kazališne produkcije, do neizostavnog pripovijedanja i niza radionica različite tematike. Pozivam sve obitelji da svakako dođu u Ogulin od 7. do 9. lipnja i provedu s nama, u Ogulinu jedan poseban i kreativan  obiteljski vikend“, ističe Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina.

U petak, 9. lipnja, uzbudljiv i raznolik program započet će već u 10 sati na više gradskih lokacija, a u 11 sati, sve okupljene očekuje veliko svečano otvorenje na sceni Regoč uz Mali školski zbor Klinci Ogulinci – Prva osnovna škola Ogulin, Frankopansku gardu i  Mažoretkinje Društva Naša Djeca Ogulin, nakon čega će točno u podne, započeti već tradicionalno rezanje i podjela velike rođendanske torte 14. po redu Ogulinskog festivala bajke.„I ove godine očekujemo bogat i raznovestan program namijenjen djeci, ali u kojem uistinu mogu uživati i odrasli. Profesionalne i amaterske produkcije uz raznovrsne kreativne radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim aktivnostima dovoljan su razlog da taj vikend ljubitelji edukativne i originalne zabave za cijelu obitelj pohrle u u Ogulin“, naglašava Aleksandar Kovačević, umjetnički ravnatelj 14. Ogulinskog festivala bajke.

I doista, osim niza profesionalnih kazališnih predstava u kojima sudjeluju velikani hrvatskog glumišta, Ogulinski festival bajke ove godine nudi i jednakovrijedan sadržaj amaterske produkcije, i to svim posjetiteljima u posve jednakim uvjetima -  besplatno. Okosnicu trodnevnog programa svakako čini i pripovijedanje, disciplina koja je dugi niz godina bila pomalo zaboravljena a Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavlja u fokus te daje na velikom značaju ovom umjetničkom izričaju ugošćujući iz godine u godinu neke od najboljih hrvatskih i svjetskih pripovjedačica, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. Brojne radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih koje su potpuno moderne – robotike do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično.

Pored bogatog festivalskog programa, sve posjetitelje, očekuju i slasna iznenađenja ogulinskih ugostitelja, obiteljska biciklijada – Ciklobajka, a i ove godine će prometovati eko-turistički vlak Karlek na ruti Zagreb-Ogulin-Zagreb i Rijeka-Ogulin-Rijeka.

Novosti o samom Festivalu potražite na službenoj fb stranici:

https://www.facebook.com/OgulinskiFestivalBajke/ 

Informacije o prijevozu uz turistički vlak Karlek kao i detaljan program Festivala potražite na službenim stranicama TZ grada Ogulina:

http://www.tz-grada-ogulina.hr/novosti/program-14-ogulinskog-festivala-bajke/

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.