Grad Sveti Ivan Zelina poziva na 51. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske od 3. do 8. lipnja

izložba zelina

Grad Sveti Ivan Zelina svim zainteresiranima uz svoju već 51. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske želi srdačnu dobrodošlicu na sve programe, a ove godine osim otvorenja izložbe koja je predviđena za petak 7. lipnja održat će se i niz drugih zanimljivi programa. U ponedjeljak 3. lipnja održana je prezentacija klonske selekcije kultivara kraljevina jer rezultati projekta Agronomskog fakulteta su iznimni. ali slijedi i niz drugih zanimljivih sadržaja na temu vina pa tako već u četvrtak, 6. lipnja, pripremaju izložbu i promociju knjige o vinskim spelancijama. U petak, 7. lipnja, prije svečanog otvorenja bit će održana stručna predavanja te nekoliko radionica, a subota je rezervirana i za obilazak podruma i degustacije na licu mjesta.
Zelinski kraj je naime, blago bregovit i prekrasnih valovitih vizura, te je od davnina pogodan za vinogradarstvo. Današnji žitelji ponosni su na bogatu povijest i tradiciju proizvodnje nekada malih vinogradara, a danas je sve više velikih proizvođača vina. Ta tradicija ima povijest dulju od stoljeća i pol, a u novije je vrijeme mjesto je poznato po polustoljetnoj tradiciji održavanja vinskih izložbi i ocjenjivanju kvalitete vinske kapljice kontinentalnih krajeva Hrvatske.

Ovogodišnja Izložba vina traje od 3. do 8. lipnja, a svečano otvorenje izložbe je u petak, 7. lipnja u Sportskoj dvorani Sv. Ivan Zelina.

PROGRAM 51.IZLOŽBE VINA KONTINENTALNE HRVATSKE:
Ponedjeljak, 3. lipnja 
Od 11 – 13 sati Predstavljanje rezultata projekta Agronomskog fakulteta „Klonska selekcija kultivara kraljevina“, Voditelji: Prof. dr. Edi Maletić, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo i Prof. dr. Ivan Pejić, Zavod za genetiku u oplemenjivanje bilja.

Četvrtak, 6. lipnja
Od 19 do 22 sata - otvorenje izložbe i promocija knjige.„Vinske spelancije i huncutarije svetoivanjcov i dotepencov". Knjige donosi "štiklece" i događanja vezana uz vino i društveni život svetoivanjaca i drugih.

Petak 7. lipnja 2019.
0d 17 do 18 sati: Stručno predavanje i radionica “Kraljevski užitak” Prvo ljetno vino - Kraljevina Zelina. Voditeljica: dr.sc. Ivana Puhelek, Agronomski fakultet, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo.
Od 18 do 19 sati stručno predavanje i radionica - Sljubljivanje sira i vina "Vina od davnina".Voditeljice: Višnja Krapljan, dipl.ing.agr. i Nataša Puhelek Puština, dipl.ing.agr. Ministarstvo poljoprivrede
Od 19,30 – 21 sat - Svečano otvorenje 51. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske
• ceremonija otvorenja
• podjela nagrada i priznanja
• domjenak za posjetitelje
Voditeljica: Jelena Lešić ,
Glazbeni program, od 21 do 24 sata - Koncert, Gazde,

Subota, 8. lipnja
Od 11 do 18 sati Vinski Marathon
Dani otvorenih kleti članova Udruge vinara i vinogradara „Brina“
Korisne napomene:
• Mjesto održavanja Izložbe: gradska sportska dvorana, Sveti Ivan Zelina
• Ulaz na 51. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske je besplatan. Cijena čaše s kojom je moguće neograničeno degustirati vina prijavljena na ocjenjivanje za 51. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske je 70 kuna, a moći će se kupiti na ulazu u dvoranu.
• Degustacije vina moguće su u sljedećim terminima: petak 7. lipnja od 17 do 23 sata.
• Mjesto održavanja predstavljanja projekta „Klonska selekcija kultivara kraljevina“: Gradska vijećnica, Trg Ante Starčevića 12.
• Mjesto održavanja dana otvorenih kleti: Kalinje, Vrtače.
• Izložba „Vinske spelancije i huncutarije svetoivanjcov i dotepencov“, može se pogledati i 07. lipnja od 9 do 19 sati te 8. lipnja od 11 do 15 sati u Muzeju Zelina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.