Dodijeljena novinarska nagrada Siemens CEE Press Award za 2019.

Dodijeljena novinarska nagrada Siemens CEE Press Award za 2019.

Dodijeljene su nagrade za tri najbolja novinarska doprinosa iz jedanaest država sudionica na gala večeri održanoj u utorak 4. lipnja u Siemens Cityju u Beču. Stručni žiri iz svih država sudionica složio se da su Marina Pavlić iz Hrvatske, za članak objavljen u časopisu „Mreža“, Adrian Mihaltianu, za članak objavljen na rumunjskom portalu „pressone.ro“ te Christian Lenoble, za članak objavljen na austrijskom portalu „i-presse“, dobitnici novinarske nagrade CEE Press Award za 2019. Ukupno je bilo prijavljeno više od 220 članaka. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika je i ček u vrijednosti 1000 eura.

Michael Braun, direktor komunikacija Siemensa Austrija: „Digitalizacija će promijeniti gradove u kojima živimo, način na koji radimo te će utjecati čak i na naš privatan život. No, ova promjena ponekad izaziva suzdržanost i skepticizam. Na to želimo odgovoriti nagrađivanjem najboljih medijskih izvještaja koji tumače javnosti, objašnjavaju i informiraju.“

Ovo je četvrti put da je Siemens dodijelio novinarsku nagradu sudionicima iz država središnje i jugoistočne Europe. Članci su bili na temu „budućnosti gradova, industrije i energije“. Natječaj je održan u dvanaest država središnje i jugoistočne Europe: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Izraelu, Ukrajini i Austriji.

Popis dobitnika novinarske nagrade CEE Press Award za 2019.:

Marina Pavlić: „Pametan put do pametnog grada“

Medij: MREŽA

Država: Hrvatska

Adrian Mihaltianu: „Radnik 21. stoljeća: od ropstva do robotskih ruku“

Medij: pressone.ro

Država: Rumunjska

Christian Lenoble: „Prognoza se susreće s budućnošću“

Medij: i-presse

Država: Austrija

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.