U Bučogradu se jučer predstavila Općina Beretinec, danas stiže Općina Petrijanec

BUČOGRAD

Pjesma i ples malih i velikih folkloraša KUD-a Ježek te degustacije vina, likera i bučnog ulja razveselili su posjetitelje Bučograda jučer, 26. kolovoza, kada se predstavila Općina Beretinec. OPG Marić ponudio je šljive, OPG Kefelja Jasminka bučino ulje, likere i kruh od bučinih koštica, OPG Borščak degustaciju vina, a OPG Mekota Silvija likere i aroniju te posjetitelje upoznao s uzgojem škotskog goveda i crne slavonske svinje.
- Drago mi je što smo kao jedna od najmanjih općina u Varaždinskoj županiji dobili priliku predstaviti svoje OPG-ove, zdravu hranu i dobro vino. KUD Ježek je pokazao tradicionalne plesove, što je jako važno, ne samo nama, nego za svaku lokalnu sredinu jer se na taj način čuvaju običaji – rekao je načelnik Općine Beretinec Igor Kos. 
- U Bučogradu svaki dan imamo specifičnu ponudu, lokalna i regionalna vina, jela, KUD-ove u narodnim nošnjama, koje predstavljamo urbanim posjetiteljima. Drago mi je da su se u manifestaciju uključili općine i gradovi. Posebno mi je drago što će se ove subote predstaviti Krapinsko-zagorska županija, a u goste će doći i nekoliko drugih župana, kao i bivši predsjednik Stjepan Mesić te bivša premijerka Jadranka Kosor – rekao je župan Radimir Čačić.
S programom je iznimno zadovoljna i Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana. – Općina Beretinec, kao i sve druge općine pripremile su zanimljive programe, a danas je posebno zadovoljstvo bio nastup najmlađih članova KUD-a Ježek, kojeg Županija podržava i prati u radu jer puno rade upravo s djecom – rekla je Natalija Martinčević. 
U Bučogradu se danas, 27. kolovoza, predstavlja Općina Petrijanec. Svoje proizvode izlagat će njihovi OPG-ovi i udruge, a nastupit će zbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, Ivona Pliverić na flauti, KUD Općine Petrijanec, sopranistica Bernardica Bačan uz klavirsku pratnju Danijela Otta, mali folkloraši Dječjeg vrtića Bambi, Jana Šipek na klaviru te OŠ Petrijanec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.