Bučograd oduševio, u posjet stigao bivši predsjednik RH Ivo Josipović

BUČOGRAD

Bogati program Bučograda je u petak, 30. kolovoza, ispunio atrij Županijske palače.U programu je uživao i bivši predsjednik RH Ivo Josipović, kojeg su ugostili župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije.Udruga Hajdina, udruga Varaždinsko bučino ulje, Udruga kuhara Varaždinske županije, Dječji vrtić Bajka te odgojiteljica Ivana Mikulec su u sklopu Bučograda ponovno priredili zanimljive radionice, prezentacije i degustacije.Posebno divljenje izazvale su dekoracije od buče, koje su vještim rukama izrađivali mladi kuhari, članovi Regionalnog tima Varaždinske županije, a svi su mogli doznati kako se nekada proizvodilo bučino ulje ili kako stepati zrna hajdine iz snoplja. Oduševili su nastupi mališana iz Dječeg vrtića Bajka, a najmlađi su uživali u radionicama s odgojiteljicom Ivanom Mikulec. 

U posjet županu Radimiru Čačiću i njegovim suradnicima u subotu dolaze ugledni gosti, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, bivša premijerka Vlade RH Jadranka Kosor, kao i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i Ivan Anušić, Osječko-baranjski župan.

U popularnome Bučogradu predstavlja se Krapinsko zagorska županija. Nakon izjava gosti će u pratnji domaćina krenuti u obilazak Špancirfesta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.