Leon Lučev koji je nastupio u predstavi Intimnost Fondacije Heartefact u Blicu

Leon Lučev koji je nastupio u predstavi Intimnost Fondacije Heartefact u Blicu

U ovotjednoj rubrici Blic 5 Dubrovačkih ljetnih igara hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Leon Lučev koji je nastupio u predstavi Intimnost Fondacije Heartefact odgovarajući na pitanje kako je povezan s Igrama i što misli o intimnosti i izvlači li kreativnost iz krize kaže:  

- Uspomene na Dubrovačke ljetne igre?
- Na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupao sam još kao student na ADU i danas, nekih 25 godina kasnije. 

- Predstava Intimnost?
- Predstava je naša zajednička intimnost, redatelja, dramaturginje, glumaca, svih nas. U kontekstu prostora stvaramo neku našu intimnost koja je na sceni uvijek drugačija jer je svaki put nova publika. Dakle ne igramo je za publiku, nego s publikom.

- Intimnost? Kao riječ/pojam? 
- Intimnost kao riječ ne volim banalizirati i davati sugestiju što to jest ili nije, to će svatko za sebe utvrditi, ne mora svima biti isto. 

- Kazališne daske ili film?
- Na filmu sam odgojen, film obožavam kao i sve segmente rada na filmu, a i puno sam ih prošao, no kroz rad s pojedinim ljudima, kao primjerice Andrejem Nosovim, ta ljubav prema kazalištu još uvijek živi.

- Kreativnost u doba krize ?
- Imam osjećaj da je to momenat i prilika da čovjek sve ono što skuplja u sebi i sprema u ladicu izvuče van i radi. Da radi ono što voli, s ljudima koje voli i da napravi neke stvari koje do sada nije napravio, da se odluči za neke stvari za koje se prije nije odlučio - da kažeš da voliš onome koga voliš i to je to.

DLJI
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.