Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali

Uber širi Connect uslugu dostave paketa na tri nova grada na obali

Mjesec dana nakon što je Uber korisnicima u Splitu i Zagrebu predstavio uslugu dostave paketa, pozitivne reakcije korisnika i velika potražnja za dostavom kompaniju su motivirale da uslugu proširi na tri nova grada na obali. Uber Connect tako je od danas dostupan u Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu.

 Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki težine do 20 kg isti dan, a koju je moguće naručiti izravno kroz Uber aplikaciju. Kroz Uber Connect mogu se slati paketi koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila, do vrijednosti 750 kuna.

 “Tijekom ove krize tražili smo nove načine na koje naša platforma može pomoći u dostavi i transportu roba potrebnih tvrtkama i našim potrošačima, istovremeno otvarajući nove mogućnosti zarade za vozače. Primarni fokus kod Uber Connecta bio nam je brza prilagodba tehnologije kako bismo zadovoljili rastuće potrebe zajednice. Dok se stvari oko nas odvijaju izuzetno brzo, usmjeravamo se brzim Uber isporukama i s radošću gledamo u budućnost”, istaknuo je Dara Khosrowshahi, izvršni direktor Ubera.

Uber Connect pomaže korisnicima da na brz i jednostavan način organiziraju dostavu željenih paketa prijateljima i obitelji, dok se vozačima istovremeno otvara nova prilika za zaradu. Dostava rođendanske torte, zaboravljene jakne, poklona, hitno potrebne sportske opreme ili knjige odsad je lakša uz Uber Connect.

Kako naručiti Uber Connect dostavu?

 

  1. Zapakirajte predmete u zatvorenu kutiju ili vrećicu kako biste pravilno zaštitili njen sadržaj dezinficiranjem vanjskih površina.
  2. Odaberite Connect u Uber aplikaciji, prihvatite Odredbe i uvjete, potvrdite da vaš paket ne sadrži zabranjene predmete te zatražite dostavu.
  3. Odgovorite na poruku koja će vam stići, pošaljite ime i prezime osobe koja preuzima paket te ako imate bilo kakve posebne upute za dostavu.
  4. Sastanite se s vozačem na lokaciji te stavite paket u automobil.
  5. Podijelite vožnju s primateljem kako bi mogao/la pratiti narudžbu i sastati se s vozačem na odabranoj lokaciji.

U ovoj izvanrednoj situaciji Uber ulaže velike napore kako bi korisnicima pružio podršku i olakšao obavljanje svakodnevnih aktivnosti te istovremeno osigurao više posla za vozače. Cilj nove usluge je pomoći korisnicima da ostanu povezani, omogućujući im da lako pošalju potrebne proizvode i predmete prijateljima i obitelji. Lansiranje nove usluge u više gradova samo je jedna od inicijativa i projekata koje je Uber pokrenuo u posljednjih nekoliko mjeseci, pokazujući predanost korisnicima u Hrvatskoj.

Također, sigurnost i dobrobit korisnika platforme i partnera vozača Uberov je glavni prioritet, a ranije su uvedene sigurnosne mjere za sprečavanje širenje virusa COVID-19 kojih se moraju pridržavati svi koji se voze Uberom. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.