U Međimurskoj nema oboljelih, a u Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U Međimurskoj nema oboljelih, a u Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U Međimurju i dalje nema oboljelih. Svi uzeti nalazi u ZZJZ Međimurske županije u posljednja 24 sata su negativni. Danas je uzeto 32, a do sada ukupno 2124 uzorka. ZZJZ objavio je uputu u svezi nošenja, tj. o izuzećima od obveze nošenja zaštitne maske. Uputa se može naći na sljedećem linku: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Tko-ne-treba-nositi-masku-izuze%C4%87e-od-obveze-no%C5%A1enja-maske.pdf .U Međimurju je epidemiološka situacija i dalje izrazito povoljna.

U posljednja 24 sata u susjednoj Varaždinskoj županiji registriran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o malodobnom djetetu, bez simptoma, koje je u bolnicu zaprimljeno nevezano za COVID-19, a testirano je preventivno jer živi u kućanstvu s pozitivnom osobom.U istom razdoblju se jedna dodatna osoba i oporavila tako da je broj trenutno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji i dalje sedam. S obzirom da je jedna osoba s bolničkog liječenja otpuštena na kućno liječenje, u Općoj bolnici Varaždin i dalje imamo dvije osobe, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.Od početka pojave koronavirusa ovo je 62. evidentirani slučaj zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. 

„Samo u posljednja 24 sata testirano je 95 uzoraka, a od početka epidemije ukupno 6.502 što potvrđuje da na razini Varaždinske županije testiramo iznad nacionalnog prosjeka po stanovniku. S druge pak strane imamo vrlo mali udio u broju aktivnih slučajeva tako da svakako možemo i dalje biti zadovoljni aktualnom epidemiološkom situacijom kod nas “ – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.