U Hrvatskoj je 36 novozaraženih, a četiri osobe su preminule

U Hrvatskoj je 36 novozaraženih, a četiri osobe su preminule

U Hrvatskoj je 36 novozaraženih, a četiri osobe su preminule, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu RH.Trenutačno je 738 oboljelih, među njima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, a od toga ih je na respiratoru šest pacijenata. U samoizolaciji su trenutno 2662 osobe. Evo kronologije HRT-a:

Podaci županijskih stožera


● 
Splitsko-dalmatinskoj županiji dva su muškarca preminula, a 11 novih osoba je pozitivno na koronavirus. Po jedna zaražena osoba je iz Splita, Omiša, Sinja, Trilja, Vrlike, Dugog Rata, Gradca, Hrvaca i Prgometa, a iz Imotskog su dvije osobe. Preminula dvojica muškaraca bila su dosad na respiratoru. Uz 11 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije.
● Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

● U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri novozaražene osobe. Dvije su osobe kontakti od ranije potvrđenih pozitivnih osoba, dok se za treću osobu obavlja epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je zaražena, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

 U Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata osam novih pozitivnih na koronavirus. Nema novih zaraženih u privatnom Domu za starije gdje se jučer pojavio virus.

● Zagrebačkoj županiji jedna je osoba pozitivna na koronavirus, a pet ih je izliječeno u posljednja 24sata.

● Tijekom posljednja 24 sata u Osječko-baranskoj županiji jedna je osoba  pozitivna na koronavirus. Riječ je o osobi s područja Ispostave Našice. 

● U Vukovarsko-srijemskoj županiji 26 je novih pozitivnih na koronavirus. Iz Vinkovaca ih je 13, iz Cerne 6, po 1 iz Komletinaca, Otoka i Privlake te po 2 iz Vukovara i Županje.

● Novih pozitivnih na koronavirus nema u Istarskoj županiji, Šibensko-kninskoj, VaraždinskojKrapinsko-zagorskojKarlovačkoj, Koprivničko-križevačkojPrimorsko-goranskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj

● Sve o koronavirusu pročitajte na www.hrt.hr/koronavirus.

Koronavirus u svijetu

● U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 374 testiranja na koronavirus  povrđeno devet novih zaraza, a jedna od zaraženih osoba je umrla, objavila je u nedjelju slovenska vlada. Opširnije

● Brazil je zabilježio više od 45 tisuća novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata, a Meksiko više od devet tisuća, što je najviše do sada.

Brazilsko ministarstvo zdravstva priopćilo je da su u Brazilu u protekla 24 sata zabilježena 45.392 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je umrlih bilo 1.088. Otkako je počela pandemija, u Brazilu se koronavirusom zarazilo više od 2,7 milijuna ljudi, dok se službeni broj umrlih popeo na 93.563, pokazuju podaci ministarstva. Opširnije

● Južna Afrika ima više od pola milijuna potvrđenih slučajeva bolesti COVID-19, priopćilo je ministarstvo zdravstva te zemlje, dok je na području cijele Afrike zaraženo gotovo milijun osoba.

Industrijski najrazvijenija afrička država zabilježila je novih 10.107 slučajeva zaraze koronavirusom te sada ima ukupno 503.290 zaraženih, priopćilo je ministarstvo. Opširnije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.