U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom

koronavirus

Prema izvješću Nacionalnog stožera CZ u Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 24 nova slučaja zaraze Covidom-19 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647.Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.Jedna osoba je preminula. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4517 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2490 osoba.Do danas je ukupno testirano 123 199 osoba, od toga 1133 u posljednja 24 sata.Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježena 5294 slučaja zaraze koronavirusom, 153 osobe su preminule, a 4438 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutačno 2520 ljudi. Do danas su testirane 122 083 osobe, od toga 763 u posljednja 24 sata.
U 14 sati Stožer civilne zaštite RH objavit će nove podatke.

Evo HRT-ove kronologije:

 ● Sve o koronavirusu pročitajte na koronavirus.hrt.hr.

Podaci županijskih stožera:

● Dvadeset sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 h testirano je 14 osoba.

● 
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je kako je svih 20 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata izuzetih iz opće populacije negativno.

● 
Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa. Od ukupno 31 testirane osobe u protekla 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze COVIDOM-19.

● Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirano je 250 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a četiri osobe su izliječene.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 32 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 207 osoba, a 11 ih je preminulo.

● U Krapinsko-zagorskoj nema novozaraženih. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 13.

● U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 56 osoba. OB Karlovac testirao je 48 osoba, a u OB Ogulin 8. Svi su testovi negativni. Ukupna brojka oboljelih osoba u Karlovačkoj županiji je 98. U OB Karlovac trenutno nema hospitaliziranih osoba. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 58 osoba.

● Svi jučer uzeti nalazi u ZZJZ-u Međimurske županije su negativni, priopćio je lokalni stožer. Danas je uzeto 36, a do sada ukupno 2197 uzoraka.

● U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Dvije pozitivne osobe su iz bolnice otpuštene na kućno liječenje, pa je trenutna situacija u Varaždinskoj županiji takva da ima 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Na području županije ostalo je još dvanaest pacijenata oboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

● U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 12 osoba, a ukupno je testirano 3874 osobe.

● U Zagrebu su registrirane tri pozitivne osobe oboljele od Covida-19. Obrađene su 134 osobe, 55 osoba je upućeno na testiranje, a za pet je određena samoizolacija. U Zagrebu je aktivno 182 slučajeva.

 ● Prema izvješću NZJZ – a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 350 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 3 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Sinja 1 osoba i iz Vrgorca 2 osobe.

Od ukupno 3 novooboljele osobe njih dvije su kontakti prethodno oboljelih dok se još jedna osoba epidemiološki obrađuje.
3 osobe iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici za koje je ponavljano uzorkovanje negativne su na COVID infekciju. 540 osoba nalazi se u samoizolaciji.

15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru..

● U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 1 nova pozitivna osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vukovara). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 448, od kojih je 251 osoba izliječena, a 5 osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 92 osobe.

● U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze na virus SARS-CoV-2, a radi se o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prethodno oboljelom osobom.
Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije  iznosi 166 dok je broj aktivnih slučajeva 14. 
Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 69.

● Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 167 uzoraka od kojih su pet bili pozitivni na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Ispostave ZJZZ Osijek, a po jedna s područja ispostava Đakovo i Našice. Samoizolacija je jučer određena za devet novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 226 osoba.

● Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 203 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna. Radi se o osobama iz samoizolacije, bliskim kontaktima s oboljelom osobom. Izliječeno je 14 osoba. Trenutno je 71 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 147 osoba.  

● Dvije su novooboljele osobe na području Zadarske županije. Riječ je o državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući te muškarcu srednje životne dobi iz Obrovca kojem se utvrđuju kontakti i kretanje. Izlječena je jedna osoba, u samoizolaciji su 134 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 84 uzoraka. Nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

● U Virovitičko-podravskoj županiji također nema novooboljelih.

● U Primorsko-goranskoj županiji nema ni danas novozaraženih. Stoga ostaje broj od 8 aktivnih slučajeva. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok je 6 osoba u izolaciji na kućnom liječenju.

Koronavirus u svijetu:


● 
Druga najmnogoljudnija australska savezna država Victoria objavila je u utorak da će rasporediti vojsku kako bi sprovela odredbe o izolaciji zbog pandemije te da će svatko tko krši pravila dobiti ogromnu kaznu i do 20.000 australskih dolara. Opširnije

● 
Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović oporavio se od bolesti Covid-19, objavila je u utorak njegova stranka. Opširnije

● 
U Sloveniji je u zadnja 24 sata s 890 testova potvrđeno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedan je zaraženi pacijent umro, objavila je u utorak slovenska vlada. Opširnije

● Studija talijanskih znanstvenika pokazala je da ljudi mogu prenijeti koronavirus mačkama i psima. U studiji je ispitano 540 pasa i 277 mačaka koji žive u kućanstvima u sjevernoj Italiji, posebno u Lombardiji, regiji najteže pogođenoj pandemijom. Opširnije

● Pandemija koronavirusa pogoršava humanitarnu situaciju u područjima najsmrtonosnijih sukoba u svijetu i prijeti ekonomskim propadanjem koje će imati za posljedicu daljnje jačanje nasilja, upozorili su diplomati i stručnjaci Ujedinjenih naroda. Opširnije

● Brazil je objavio kako se broj zaraženih koronavirusom protekli dan povećao za 16.641 pa sad ima 2.750.318 bolesnih, a umrlo je 561, što je ukupno 94.665 preminulih. Opširnije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.