Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i ministar informiranja te ravnatelj Hine Milovan Šibl umro je u četvrtak u Zagrebu

Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i ministar informiranja te ravnatelj Hine Milovan Šibl umro je u četvrtak u Zagrebu

Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i ministar informiranja te ravnatelj Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) Milovan Šibl umro je u četvrtak u Zagrebu.  Šibl je rođen u Zagrebu 1942. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u rodnom gradu, a novinarstvom se počeo baviti 1965. te je radio na Radio Zagrebu. 

Zbog izražavanja stajališta, među ostalim i zbog negativne kritike filma Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika" i kritičkog osvrta na obilježavanje obljetnice srpskog publicista Vuka Karadžića u Hrvatskoj (Dva veka Vuka), više je puta suspendiran.Milovan Šibl je bio jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice (1989.), ministar informiranja u Hrvatskoj vladi (1990.-1991.), ravnatelj Hrvatske izvještajne novinske agencije (1991.-1997.) te saborski zastupnik HDZ-a (1992.-2000.).

Za doprinos održanju i razvitku hrvatske državotvorne ideje, uspostavom i izgradnjom suverene države Hrvatske, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman odlikovao je Milovana Šibla 1995. godine Red Ante Starčevića. Poslije 2000. godine Šibl je utemeljio i vodio političku stranku Jedino Hrvatska - Pokret za Hrvatsku.

Autor: Hina

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.