U protekla 24 sata u RH 62 novooboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u RH 62 novooboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata zabilježeno je 62 novooboljelih od koronavirusa pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 553. Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. U samoizolaciji su trenutno 2052 osobe. Do danas je ukupno testirano 126 410 osoba, od toga 1093 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. 
● Sve o koronavirusu pročitajte na koronavirus.hrt.hr.

U Bosni i Hercegovini danas su potvrđena 282 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata 9 je osoba preminulo, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin izjavila je na konferenciji za novinare da je 21 novooboljela osoba na tom području te da je važno reći što je više testiranja, više se i otkriva pozitivnih. Istaknula je da je sve više novooboljelih mladih osoba zbog druženja u ljetnim vremenima.

- Želimo upozoriti mlade koji se sve više druže zajedno i po svadbama i po noćnim klubovima, da je danas četvero novooboljelih vezano za druženja u noćnom klubu. Jučer smo imali dvoje, a i prije dva dana smo isto imali određeni broj oboljelih vezano za noćne klubove, pa ih molim da se pridržavaju mjera. Osobito bih apelirala prema lokalnim stožerima i zajednicama da se angažiraju oko pojačanih aktivnosti vezano za rad  noćnih klubova, dodaje.(HINA)
Pandemijom koronavirusa najteže pogođena azijska zemlja, Indija, objavila je podatke o rekordnom dnevnom broju novozaraženih većem od 60 tisuća, ukupno je zaraženo više od dva milijuna ljudi. Na neslavnom je trećem mjestu po broju zaraženih u svijetu, a ispred nje su samo Sjedinjene Države i Brazil

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.