U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

KORONA

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Oboljela je žena starije životne dobi, a testirana je preventivno prilikom prijema na kirurški odjel Opće bolnice Varaždin.

Epidemiološka obrada još traje i mapiraju sve svi bliski kontakti no preventivno je trenutno pod mjeru samoizolacije stavljeno nekoliko liječnika i medicinskih sestara, koji su bili u potencijalnom bliskom kontaktu sa zaraženom osobom. Učinjeno je sve po pravilima struke i provedene su sve epidemiološke mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze unutar bolničkog sustava.

Trenutna situacija u Varaždinskoj županiji je takva da imamo 8 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 69 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.