U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a više od 100 uzvanika s jedne svadbe u samoizolaciji

Robert Vugrin

U Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a više od 100 uzvanika s jedne svadbe je u samoizolaciji. Radi se 60-godišnjem muškarcu koji je svoju izloženost ostvario na svadbi održanoj prošli vikend u ivanečkom kraju, blage je kliničke slike i liječi se kod kuće.  S navedene svadbe već su sada potvrđena dva pozitivna slučaja (jedan iz naše županije), a čekaju se nalazi za još 7 osoba.Epidemiološka obrada kontakata s obzirom na broj uzvanika je još u tijeku, a većina gostiju već je stavljena u samoizolaciju pošto je u skladu s Uputama i preporukama za veća okupljanja postojao popis nazočnih osoba i pripadajućih telefonskih brojeva.

Najveći broj uzvanika je iz naše županije, dio je iz Austrije, a nekoliko ih je iz drugih županija. Broj osoba koje se nalaze u mjeri samoizolacije ovime je narastao na 207. - Aktualni razvoj epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj podsjeća nas još jednom koliko je važno pridržavati se uputa i preporuka koje se već mjesecima komuniciraju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Povratak s područja u kojima u posljednje vrijeme ubrzano raste broj zaraženih, boravak većeg broja ljudi u zatvorenim prostorima te nepotrebni bliski kontakti i okupljanja izravno povećavaju razinu rizika širenja zaraze čime se višestruko opterećuje naš zdravstveni sustav. Pozivam ovim putem na odgovorno ponašanje svakog pojedinca, jer pazeći na svoje zdravlje pazimo i na zdravlje naših najbližih – ističe načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 28 od čega su 4 osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a 24 ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 94 registrirana slučaja zaraze i dodatnih 13 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.