U Varaždinskoj županiji 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Pet novih slučajeva je povezano sa svadbom, koja se održala prošli vikend u ivanečkom kraju, šestero novooboljelih su bliski kontakti prethodno zaraženih osoba, u 3 slučaja se radi o povratnicima s ljetovanja, a kod jednog slučaja se radi o preventivnom asimptomatskom testiranju zbog dolaska na svadbu iz inozemstva. Za očekivati je da će se sljedećih dana broj zaraženih povezanih sa svadbom još povećati. Svi iz svadbe se trenutno liječe kod kuće, a riječ je o blažim kliničkim slikama.

Tijekom jučerašnjeg dana na bolničko liječenje zaprimljene su 3 osobe. Dvije osobe od 60 godina zbog intenzivnijeg praćenja i liječenja te jedan 30-godišnji muškarac zbog teže kliničke slike. -Epidemiološka situacija ovime je narušena i više je ne možemo smatrati zadovoljavajućom. Apeliramo još jednom da se maksimalno pridržavamo uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Osobe koje se vraćaju s ljetovanja ili s nekog drugog rizičnog područja moraju biti odgovorne i ne približavati se starijim i bolesnim osobama barem prvih 7 dana po povratku, a u slučaju pojave simptoma bolesti obavezno se moraju javiti svojem liječniku obiteljske medicine radi upućivanja na liječenje i izolaciju. Strogo pridržavanje epidemioloških mjera u ovom trenutku je neophodno i nužno ukoliko želimo imati zdravu zajednicu. – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Varaždinskoj županiji pripisuju se i dva nova slučaja zbog prijavljenog mjesta prebivališta, a bilježimo i dvije osobe koje su se oporavile. Time je broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 40 od čega je sedmero smješteno u Općoj bolnici Varaždin, a 33 ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa. Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 108 registriranih slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 250 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.