U Varaždinskoj županiji 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dva asimptomatska slučaja su povezana sa svadbom s područja Ivanca, kod tri slučaja s blažom kliničkom slikom se radi o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a u jednom slučaju se radi o asimptomatskom mladiću, koji je otkriven prilikom prijema u bolnicu. Njegov izvor zaraze se povezuje s ljetovanjem u Dalmaciji unatrag 14 dana.

Upravo posljednji slučaj otkriven je nakon testiranja u Općoj bolnici Varaždin koje prema važećim obvezujućim protokolima nije bilo nužno nego se provodi kao dodatna prevencija od proboja virusa u bolnički sustav. Mladić je zaprimljen na hitni kirurški odjel nakon prometne nesreće, a po dobivanju pozitivnog nalaza na COVID-19, određena je samoizolacija za nekoliko liječnika i medicinskih sestara i tehničara. Kako je epidemiološka obrada još u tijeku, trenutno još nemamo točan broj zdravstvenih djelatnika kojima će biti određena mjera samoizolacije. Broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji na današnji dan je 47 od čega je osmero smješteno u Općoj bolnici Varaždin, a 39 ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 115 registriranih slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.Pod mjerom samoizolacije nalazi se 250 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.