Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Sindikata hrvatskih željezničara

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Sindikata hrvatskih željezničara

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Sindikata hrvatskih željezničara u povodu 30. godišnjice njihova osnivanja. Sindikat hrvatskih željeznica osnovan je 1990. godine u Varaždinu kao Sindikat radnika na održavanju i remontu vučnih i vučenih vozila Hrvatske, s ciljem zaštite i unaprjeđenja prava članova te promicanja razvoja i modernizacije željeznice. Naziv Sindikat hrvatskih željezničara promijenili su 1995. godine i okupili članove iz svih željezničkih zanimanja. Član su nacionalne središnjice Nezavisni hrvatski sindikati i imaju oko 2300 članova.  

Sastanak s predsjednikom Milanovićem predstavnici Sindikata hrvatskih željeznica iskoristili su da ga upoznaju s planovima razvoja željeznice u Hrvatskoj, ali i s problemima. Kao glavni problem željeznica istaknuli su postojeće stanje željezničke infrastrukture, odnosno činjenicu što se ne ulaže u kapitalno održavanje i remont pruga. Prema riječima predstavnika Sindikata hrvatskih željeznica, nema političke volje za ulaganje u kapitalno održavanje pruga. Pozitivnim smatraju proces nabavke novih vlakova koji je u tijeku zadnjih godina,  ali upozoravaju kako je za ukupnu modernizaciju željezničkog prometa u Hrvatskoj nužno osigurati i bolje pruge.     

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač i dopredsjednici Ilija Bulić, Ljiljana Furdek, Alen Lušić, Marko Brekalo, Marijan Jelenski te članice Sindikata Sanja Ešegović i Luca Milički.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.