U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a radi se o mlađoj osobi, sudioniku svadbene svečanosti od 5. rujna, koja je simptome razvila u samoizolaciji, a liječit će se kod kuće. Ovo je ujedno već 21. potvrđeni slučaj s navedenog događanja. U istom razdoblju imamo dvije nove osobe koje su se oporavile i otpuštene su iz kućnog liječenja, čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 21, a navedenoj brojci i dalje pribrajamo dvije hospitalizirane osobe iz druge županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se šest osoba, od čega su četiri osobe iz Varaždinske županije, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.Na liječenju kod kuće nalazi se još 15 osoba, a u mjeri samoizolacije su 52 osobe. Ovdje valja naglasiti da službenici PU varaždinske kontinuirano kontroliraju pridržavanje mjera samoizolacije, kako na samom mjestu prebivališta tako i u tijeku svojih redovnih zadaća, a tijekom mjeseca rujna evidentirana su 2 kršenja te mjere.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji, od 01. ožujka, imamo 195 registrirana slučaja zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.- Iako smo čak dvije trećine svih slučajeva registrirali u posljednjih 40-ak dana, unatrag tjedan dana vidljiv je trend opadanja broja novooboljelih u odnosu na ljetno razdoblje. U ovom trenutku epidemiološku situaciju u našoj županiji možemo ocijeniti zadovoljavajućom, no unatoč tome i dalje moramo biti svjesni da i sami svojem ponašanjem imamo određenu mogućnost utjecaja na razinu rizika prijenosa zaraze u sredinama u kojima se krećemo i zadržavamo – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.