Ponovno u Međimurju nema novooboljelih od virusa SARS CoV - 2

Ponovno u Međimurju nema novooboljelih od virusa SARS CoV - 2

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije 22.9.2020. - Stanje se normalizira – 143 negativna nalaza na COVID 19 virus – u Međimurju nema novooboljelih. Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6019 osoba. Od jučer neobrađenih uzetih uzoraka svih 115 nalaza je negativno. Danas do 11 sati, testirano je 129 osoba, 37 nalaza je negativno, ostalih 92 je u obradi.

Trenutno je mjera samoizolacije određena za 542 osobe. Trenutno je 54 aktivna slučaja (jedan manje nego jučer) - 10 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 19 osoba sa svadbenih svečanosti, 5 osoba je kontakt sa oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 12 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, 3 osobe koje su se vratile sa ljetovanja, 3 osobe strani državljani koji rade na području MŽ i 2 osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske.
Epidemiološka situacije se stabilizirala, ali Stožer apelira na dosljedno poštivanje mjera naročito kod organizacije svadbenih i drugih obiteljskih svečanosti s naglaskom na broj osoba, održavanje fizičke distance te održavanje higijene ruku.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.