Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji

U posljednjih 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U jednom slučaju radi se o simptomatskom zdravstvenom djelatniku Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Epidemiološka obrada je još u tijeku, a do sada je mjera samoizolacije određena za 6 zdravstvenih djelatnika i 14 pacijenata.

Dvije novooboljele osobe su djelatnici tvrtke u kojoj su već prethodno detektirane COVID-19 pozitivne osobe te su stoga bile u mjeri samoizolacije, a kod posljednja dva slučaja se radi o osobama srednje životne dobi kod kojih se kao mogući izvor zaraze spominje nedavni boravak u Srednjoj Dalmaciji.

Nitko od njih za sada nije hospitaliziran i liječit će se kod kuće.

Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 18, a navedenoj brojci valja pribrojiti još dvije osobe iz druge županije, koje se ovdje liječe.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 5 osoba, od čega su četiri osobe iz Varaždinske županije, dok se na liječenju kod kuće nalazi 15 osoba.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, trenutno se nalazi 150 osoba.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 209 registriranih slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.