HUT pozdravlja slovenski regionalni pristup

HUT pozdravlja slovenski regionalni pristup

Hrvatska udruga turizma (HUT) pozdravlja odluku slovenske vlade o uvođenju regionalnog pristupa prema Hrvatskoj i usklađivanju režima ograničavanja putovanja u kontekstu borbe protiv širenja epidemije Covida-19.

Regionalan pristup ključan je za omogućavanje normalizacije režima putovanja između Hrvatske i Slovenije, što je posebno važno za planiranje turističkih aktivnosti.

U HUT-u su uvjereni da je ova odluka Republike Slovenije samo prva u nizu sličnih odluka, što je uostalom i na tragu prijedloga Njemačke koja traži da takav režim putovanja prihvate sve članice Europske unije.

”Vidimo da epidemiološka situacija može znatno varirati od regije do regije unutar neke države, pa je regionalan pristup ograničenju putovanja jedini način kako istovremeno održati razinu aktivnosti između dvije članice, a istovremeno zadržati efikasnost u borbi protiv širenja epidemije. HUT podupire definiranje zajedničkog režima putovanja temeljenog na regionalnom pristupu, s jasno određenim epidemiološkim kriterijima koji će vrijediti na razini cijele EU”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

U HUT-u vjeruju da će takav pristup u što kraćem razdoblju usvojiti i države poput Austrije, Italije i ostalih koje su za Hrvatsku važna emitivna turistička tržišta.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.