U RH danas 135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2

U RH danas 135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2
 

Prenosimo kronologiju HRT-a: https://vijesti.hrt.hr/660080/podaci-zupanijskih-stozera

➡️ Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu
➡️ Sve o koronavirusu

Županijski stožeri civilne zaštite objavljuju najnovije podatke:

Virovitičko-podravska županija

Odluka Opće bolnice Virovitica po kojoj se svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju testiraju na koronavirus - pokazala se opravdanom, jer se na ovaj način štite i pacijenti i zdravstveno osoblje, a posebno je to vezano za osobe koje su asimptomatske, koje nemaju vidljive simptome bolesti, ali su širitelji virusa.

Naime, jedan mladić s područja Virovitičko-podravske županije, testiran je na virus SARS-CoV-2 prije operativnog zahvata. Iako nije imao simptome bolesti, u sebi je nosio virus. Bio je asimptomatski i jedini je od, u posljednja 24 sata testiranih 45 osoba, koji je pozitivan na COVID-19. Njegov izvor inficiranja epidemiološki se utvrđuje.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano troje COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC Osijek nalaze se tri osobe (jedna u respiracijskom centru i dvoje na klinici za infektologiju). Četiri osobe su se oporavile od korona virusa i više nisu na popisu oboljelih. U samoizolaciji se nalazi 166 osoba.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, 213 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 48 ih je trenutno aktivno, 157 osoba se oporavila, dok su četiri muškarca i četiri žene preminuli.

Brodsko-posavska županija

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Prvi je to dan bez novozaraženih osoba na dnevnoj razini u Brodsko-posavskoj županiji još od 6. kolovoza kada je zadnji put Županija bila bez novih pozitivnih osoba na COVID-19.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 631, dok je broj aktivnih slučajeva 29 (pet manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je sedam osoba (dvije osobe manje nego prethodni dan), a od jučer je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. I dalje je prisutan trend smanjivanja broja osoba koje su pod mjerom samoizolacije te ih se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 411 (57 osoba manje nego prethodni dan).

Primorsko-goranska županija

Za novih devet osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u zadnja 24 sata, a isto toliko ih je ozdravilo, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U županiji je trenutno aktivno 135 Covid-19 pozitivnih slučajeva, 462 osobe su u samoizolaciji, a dnevno se testira oko 600 uzoraka. Među novozaraženima petero su kontakti ranije oboljelih, a za četvero se još utvrđuje izvor zaraze.

U Domu za starije osobe u Delnicama, gdje se prošloga tjedna probio koronavirus kojim se zarazio 61 od ukupno 93 korisnika, stanje je sada dobro te nema novih zaraženih osoba. Jedna se štićenica vratila iz bolnice u Dom, dok u bolnici ostaje njih 12.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a riječ je o osobi s područja grada Bjelovara.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno su COVIDOM-19 zaražene 22 osobe jer su se u protekla 24 sata 2 osobe oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji je u BBŽ 490 osoba.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, muškarac s područja Općine Sukošan. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 192 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 211 osoba, a istekao je za njih 7426.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika oboljelih od koronavirusa od kojih je dvoje na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osobe od COVID-19. Oboljela osoba je s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Ukupno su oboljele 173 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 41 aktivan slučaj, 130 osoba je izliječeno, a dvije su osobe preminule.

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama: Gospić: 23, Otočac: 13, Perušić: 2. Novalja: 1, Plitvička Jezera: 1, Brinje: 1.

U protekla 24 sata testirano je 13 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 155 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije osobe su oboljele od COVID-19 infekcije: jedna iz Knina i jedna iz Drniša.

Trenutno je devet aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 69 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 189 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Osječko-baranjska županija

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ tijekom posljednja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novopozitivne osobe su iz Đakova i Vuke te po jedna iz Valpova i Strizivojne.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 oboljela osoba, od koje su četiri na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba, riječ je o muškarcu s područja Osječko-baranjske županije (1952. godište) i s nizom drugih komorbiditeta.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 26 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 543 osobe.

Policija je obavila 32 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i kod jedne, s područja Našica, utvrdila je kršenje propisane mjere. Nije bilo prijava građana o kršenju mjere samoizolacije.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 314 uzoraka briseva na COVID-19 (200 za administrativne potrebe), od kojih su dva pozitivna.

Jedna osoba je iz mjera samoizolacije, uvezeni slučaj (Primorsko-goranska županija). Kod druge osobe isto se radi o uvezenom slučaju (Republika Italija). Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je sedam aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 75 osoba. 

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi sa šireg koprivničkog i križevačkog područja. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 15 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. U samoizolaciji se nalaze 92 osobe. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 217 slučajeva bolesti COVID-19.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

I dalje podsjećamo kako je zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje, obveze pravilnog nošenja maski, dezinfekcija ruku i mobitela, socijalna distanca i druge preporuke u ovo vrijeme epidemije sastavni dio življenja. Ostanimo odgovorni prema sebi i drugima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.