Hrvatska turistička zajednica raspisuje javne pozive za izbor međunarodne agencije za zakup medija i PR agencije

Hrvatska turistička zajednica raspisuje javne pozive za izbor međunarodne agencije za zakup medija i PR agencije

Održana je 71. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća, uz prisustvo ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, usvojili prijedloge odluka o raspisivanju javnih poziva za izbor agencija za zakup medija na inozemnim tržištima u 2021. godini, kao i za izbor PR agencija za provođenje međunarodnih promotivnih aktivnosti i aktivnosti na društvenim mrežama u idućoj godini.

„Dosadašnje brojke pokazale su nam da uz zajedničku suradnju dionika u sustavu možemo ostvariti zavidne rezultate. Pred nama je izazovno razdoblje, kao i dosad, ovisno o epidemiološkoj situaciji i trendovima u svijetu putovanja, naša komunikacija i promotivne aktivnosti zahtijevat će veću prilagodljivost, intenzivnije kampanje i drugačiju komunikaciju s turistima. Hrvatska je u svijetu prepoznata kao sigurna turistička destinacija te nam je izrazito važna naša suradnja s partnerima na međunarodnom tržištu kako bi maksimalno iskoristili poziciju koju smo izgradili tijekom ovih ljetnih mjeseci“, poručila je ministrica Brnjac.

„Kako nas u idućoj turističkoj godini očekuje iznimno neizvjesna situacija koja će zahtijevati fleksibilnost te brzu prilagodbu novonastalim okolnostima, od presudne važnosti bit će intenzivna komunikacija na odabranim i za hrvatski turizam najvažnijim inozemnim tržištima kako bi do naših ciljnih javnosti došla točna, precizna i potpuna informacija. Želja nam je da ukupna hrvatska turistička ponuda i dalje bude vidljiva i prepoznatljiva na međunarodnom tržištu, a za uspješnu implementaciju jedinstvene komunikacijske strategije, posebice u zahtjevnoj godini koja nas očekuje, važna je podrška međunarodnih agencija“, zaključio je direktor Staničić.  

Javni pozivi za izbor agencije za zakup medija na inozemnim tržištima u 2021. godini, odnosno za izbor PR agencije za provođenje međunarodnih PR aktivnosti i društvenih medija. U 2021. godini u fokusu promotivnih aktivnosti Hrvatske turističke zajednice bit će tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija, Poljska, Velika Britanija, Češka, Mađarska, Francuska, Nizozemska i Slovačka. Naime, riječ je o tržištima koja su u ovoj godini, uslijed globalne pandemije korona virusa, ostvarila najbolje rezultate i koja su se istaknula kao primarna tržišta na koja je u idućoj godini potrebno usmjeriti veći dio marketinških aktivnosti.

Članovi Turističkog vijeća usvojili su i prijedlog Poziva za iskazivanje interesa za provedbu promotivnih kampanja sa strateškim partnerima na inozemnim tržištima u 2021. godini. Riječ je o programu putem kojeg Hrvatska turistička zajednica provodi marketinšku suradnju sa strateškim partnerima, kao što su turoperatori i prijevoznici koji u 2021. godini planiraju programe putovanja za Hrvatsku s inozemnih tržišta. Rezultat ovakvih suradnji su promotivne kampanje koje se provodile na inozemnim tržištima u suradnji sa strateškim partnerima i drugim turističkim zajednicama.

Dodajmo kako je članovima Turističkog vijeća predstavljen je i plan provedbe marketinških kampanja na inozemnim tržištima u jesenskom razdoblju, odnosno kroz listopad i studeni. U tom razdoblju Hrvatska turistička zajednica planira održavati vidljivost kroz dodatne marketinške kampanje, a cilj tih aktivnosti je produljenje turističke sezone te poticanje dolaska turista i tijekom jeseni. Pritom će fokus biti na teritorijalno bližim tržištima za koja se već pokazalo da mogu najbolje reagirati na promotivne poruke, dok će same kampanje biti orijentirane na promociju nautičkog turizma, nacionalnih parkova i parkova prirode te hrvatske kontinentalne ponude s naglaskom na proizvode kulture, prirode i eno-gastronomije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.