Koronavirus - najnovije informacije

Koronavirus - najnovije informacije

U Hrvatskoj je 2421 novi slučaj pozitivnih na koronavirus, a osam osoba je preminulo. Ukupan broj aktivnih slučajeva je 11144. Među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 58 pacijenata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 36380 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 437 preminulo. U samoizolaciji je trenutno 28177 osoba. Do danas je ukupno testirano 445 568 osoba, od toga 8520 u posljednja 24 sata.

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka u Vladi sa šefom Stožera i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, kazao jučer da će nove mjere biti predstavljene danas, a da će na snagu stupiti u ponedjeljak.

• Znanstvenik i član Znanstvenog savjeta Vlade Gordan Lauc na svojem je Facebooku napisao da se približavamo vrhuncu epidemije, ali kako se moramo strpjeti još najmanje dva tjedna, a za to bi vrijeme dnevni broj umrlih mogao dosegnuti i 30. Opširnije

Podaci županijskih stožera:

• U Zagrebu je 976 novopozitivnih na koronavirus.

• U protekla 24 sata evidentirano je 120 novih osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus. Još uvijek se čekaju rezultati za 401 uzorak. Ozdravilo je još 38 osoba te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 748. U samoizolaciji se nalazi 1.397 osoba.

• Na području Primorsko-goranske županije je 60 novozaraženih osoba koronavirusom, od ukupno 569 testiranih. Trenutačno je u ovom županiji 566 aktivnih slučajeva pozitivnih na Covid-19. U skupini novozaraženih i danas dominira radno aktivno stanovništvo i studentska populacija, a samo je petoro djece školskog uzrasta i dvoje umirovljenika.

•  U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 51  nova pozitivna osoba na Covid-19, izvjestio je župnijski Stožer civilne zaštite. Od početka epidemije u županiji su obolile 1574 osobe, od kojih je 1205 osoba izliječeno, a 20 je preminulih osoba. Trenutno je 25 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji nalazi se 10170 osoba.

• U Istarskoj županiji je 47 novozaraženih.

• U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su 83 novopozitivne osobe. Radi se o 36 osoba s područja Kutine, 18 s područja Petrinje, 14 s područja Siska, 12 s područja Popovače, a po jedna osoba je s područja Novske, Gline i općine Martinska Ves.

• Sedamnaest ljudi novopozitivno je na koronavirus u posljednja 24 sata u Požeško-slavonskoj županiji.

• Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je deset novih slučaja bolesti Covid-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet i liječila se uz potporu mehaničke ventilacije.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/669961/koronavirus-najnovije-informacije-35

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.