Ministar Banožić i admiral Hranj obišli pripadnike HV-a na Banovini

Ministar Banožić i admiral Hranj obišli pripadnike HV-a na Banovini

Ministar Banožić zahvalio pripadnicima Hrvatske vojske i Stožera civilne zaštite na ustrajnosti, energiji i naporima koji se ulažu kako bi se poboljšala situacija na terenu

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj zajedno sa suradnicima obišli su u ponedjeljak, 11. siječnja 2021. godine postrojbe Oružanih snaga RH uključene u otklanjanje posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Posjetili su vojarnu „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji gdje su imali sastanak sa Stožerom civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, obišli su radove u ulici Sajmište i skladište humanitarne pomoći Crvenog križa u Petrinji te radove na sanaciji prometnica i odvodnih kanala u Majskim Poljanama.

Na sastanku u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ ministar obrane se zahvalio pripadnicima Stožera civilne zaštite na energiji i ogromnim naporima koje ulažu kako bi se poboljšala situacija na terenu i čestitao im na ustrajnosti istaknuvši pritom nužnost zajedništva. „Hrvatska vojska, kako je bila u prvim trenutcima, bit će i do kraja. Ponudili smo materijalne resurse, sva naša znanja i logistiku, kako bi pomogli u realizaciji svih ciljeva i zadaća koje se ovdje postave“, rekao je ministar Banožić.

Nakon posjete vojarni, obišli su pripadnike Hrvatske vojske angažirane na inženjerijskim radovima u pripremi prostora za postavljanje kontejnerskog naselja u ulici Sajmište u Petrinji. Ministar Banožić je pritom istaknuo kako se sve aktivnosti provode u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.

Prilikom obilaska središnjeg skladišta humanitarne pomoći Crvenog križa u Petrinji ministar Banožić im se zahvalio na svemu što rade kao i na izvrsnoj suradnji sa Hrvatskom vojskom, naglasivši kako će i dalje zajedno nastaviti pomagati Banovini.

Ministar obrane je, prilikom obilaska radova na sanaciji prometnica i odvodnih kanala u Majskim Poljanama, rekao kako je od trenutka kada je potres pogodio Banovinu do sada na terenu u rotaciji bilo angažirano više od 2300 hrvatskih vojnika, a danas je na različitim zadaćama diljem Sisačko-moslavačke županije raspoređeno 380 vojnika. „U Majskim Poljanama vojska sudjeluje na sanaciji prometnica i pristupa kako bi kontejneri mogli biti postavljeni za na to predviđena mjesta. Isto tako, sudjelujemo u izgradnji naselja koja će biti privremeni smještaj za oko dvjestotinjak osoba. Također, tu je i postavljanje kontejnera i mobilnih kućica po raznim lokacijama kako je to dogovoreno u suradnji sa Stožerom. Također, Hrvatska vojska sudjeluje kao potpora civilnim institucijama i u podjeli hrane i obroka, te u dostavi svih onih najpotrebnijih namirnica i na ona najudaljenija mjesta. Konkretno, u svim ovim zadaćama tijekom vikenda sudjelovalo je više od 680 vojnika“, istaknuo je ministar Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić se zahvalio svim vojnicima, dočasnicima, časnicima i zapovjednicima na svemu što su učinili na području Sisačko-moslavačke županije istaknuvši kako su svojim angažmanom pokazali zašto hrvatski narod ima najviše povjerenja u Hrvatsku vojsku. Pohvalio je brzu i učinkovitu reakciju Hrvatske vojske kojom su stvoreni uvjeti ostalim službama i civilnim institucijama za pristup i ubrzano vrijeme reakcije na potresom pogođenom području. „Kao i uvijek do sada, Hrvatska vojska, odnosno vi, vojnici, dočasnici i časnici dokazali ste kako naši građani mogu računati na vas. Među prvima ste izašli na teren raščišćavati ulice, uklanjati opasne objekte i spašavati ljudske živote“, rekao je ministar Banožić te poručio kako je važno da pripadnici Hrvatske vojske, kao glavni sigurnosni oslonac našeg naroda i dalje, kao i do sada, budu ustrajni u svim zadaćama i aktivnostima.

 

Fotografije možete preuzeti na linku: https://www.flickr.com/photos/morh-hr/albums/72157717835522861

Foto: MORH/ F. Klen

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.