U vojarni u Petrinji organizirane dječja igraonica i misna slavlja i duhovna obnove

U vojarni u Petrinji organizirane dječja igraonica i misna slavlja i duhovna obnove
U potresom razrušenoj Petrinji vojarna ustupila prostore za igraonicu za djecu koja je otvorena tijekom cijeloga dana, a organizirana su i misna slavlja i duhovne obnove.

Pripadnici Hrvatske vojske nastavljaju sa svojim angažmanom na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Uz sve dosad provedene aktivnosti i sposobnosti koje su stavljene na raspolaganje tamošnjim stanovnicima i civilnim institucijama, pripadnici Hrvatske vojske u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji ustupili su prostor kako bi se organizirala igraonica za djecu koja se s obiteljima nalaze smještena u vojarni.

Igraonica je otvorena tijekom cijeloga dana, a osim navedenog, svima smještenima u petrinjskoj vojarni omogućen je odlazak na duhovne obnove i misna slavlja koja se održavaju u kapelici „Sv. Ilije“. Duhovne obnove predvodi vojni kapelan don Branko Čagelj koji kaže kako je u ovim teškim trenucima, vrlo važno ljudima pružiti moralnu i duhovnu potporu.

„Ovdje mogu doći svi koji žele malo se smiriti, pomoliti Bogu i potražiti tu duhovnu dimenziju koja ih uzdiže iznad ove nastale situacije i svih onih strahova koji ih pritišću“, rekao je don Čagelj. „Među ljudima koji su izgubili svoj dom u potresu, i one su obitelji koje su dom izgubile za vrijeme Domovinskog rata. No, nakon odlaska na misu i boravka u tišini, bude im lakše. Moramo se izdignuti iznad svega ovoga, iznad ovih teških vremena. Krunica nam je uvijek tijekom povijesti pomagala. Postoji bolje sutra, čeka nas ljepši život, moramo u to vjerovati", ispričao je vojni kapelan.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.