Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 11. lipnja 2021.

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 11. lipnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 82 uzoraka, od čega je evidentirano 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 9,7 % pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 101. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 60 682 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 21 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 87 godina sa dodatnim pridruženim bolestima.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1 813 osoba, od čega je 330 osoba cijepljeno prvom dozom i 1 483 osoba drugom dozom. Barem jednom dozom na današnji dan cijepljeno je 40 547 osoba, što iznosi 46,2 % stanovništva Međimurske županije starijeg od 18 godina. Akcija masovnog cijepljenja se nastavlja i tijekom sutrašnjeg dana.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.