Milanović na obljetnici 63 gardijske brigade: Vi ste stvoritelji ove države

Milanović na obljetnici 63 gardijske brigade: Vi ste stvoritelji ove države

Zoran Milanović danas je u Požegi i Našicama. Jutros je obišao poplavom pogođeno naselje Vidovci, a nakon toga sudjelovao u obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 63. "A" samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega. Zatim je otišao u Našice koje obilježavaju Dan grada.

- Danas smo, 30 godina kasnije, vjerujem ipak na zadovoljstvo onoga što je stvoreno, a to je država koja uz sve prijepore i nesporazume ima jedno temeljno jedinstvo,  zajedničku vjeru i zajednički cilj, jednu svijest o zajedničkom porijeklu, rekao je predsjednik Zoran Milanović.

- Vi ste stvoritelji ove države, poručio je predsjednik Zoran Milanović okupljenima na 30. godišnjici osnutka 63. A samostalne gardijske bojne ZNG-a u Požegi.

O posjetu poplavljenim Vidovcima

- Danas sam ovdje, a neću moći biti svugdje jer naprosto fizički ne stignem, smrtan sam čovjek i ništa više. Prije mjesec dana na Baniji, obilazeći ljude u nevolji da im pomognem rječju jer novcem više ne mogu, naletio sam na vašeg Valentu i nekoliko dobrih požrtvovnih ljudi kako zidaju kuću jednoj jako siromašnoj obitelji u okolici Gline. Idem ponovno tamo za tjedan dana. Veliki pljesak za njih!, kazao je predsjednik. (Izvor:HRT)

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.