U suradnji sa Županijom organizirano cijepljenje studenata

U suradnji sa Županijom organizirano cijepljenje studenata

U dvorani Gospodarske škole u Varaždinu organizirano je cijepljenje studenata, a odaziv je bio iznad očekivanja zahvaljujući zajedničkoj inicijativi Sveučilišnog studentskog zbora i Varaždinske županije. Naime, još prošli tjedan održani je sastanak kojem su prisustvovali župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec,  ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije te  Božo Kvesić, član predsjedništva Sveučilišnog studentskog zbora u Zagrebu, član studentskog Zbora na FOI-u, student 1. godine diplomskog studija Informacijsko i programsko inženjerstvo koji se danas i cijepio zajedno se svojim kolegama.

Na tom sastanku dogovoreno je da će se studenti organizirati i odazvati cijepljenju kako bi svojim primjerom pokazali da je cijepljenje preduvjet za povratak normalnom životu.

Zahvaljujem se Boži Kvesiću na pomoći i suradnji oko organizacije današnjeg cijepljenja, vidi se da su mladi prepoznali važnost cijepljenja i ja im na tome čestitam. Svima nam je stalo da se što prije vratimo normalnome živote, a mlađa populacija je zasigurno željna i putovanja i druženja te svega što je vezano za  njih - rekla je Silvija Zagorec te se zahvalila i svim djelatnicima Opće bolnice Varaždin, Zavoda za javno zdravstvo, studentima Sveučilišta Sjever te volonterima Crvenog križa na  pomoći kod procjepljivanja građana.

Božo Kvesić, član predsjedništva Sveučilišnog studentskog zbora u Zagrebu je naznačio kako su studenti prihvatili poziv Varaždinske županije i rado se odazvali cijepljenju.

-  Želja nam je da se što prije vratimo u normalan život te da se vratimo kontaktnoj nastavi, druženjima i ostalim aktivnostima i zato smo shvatili važnost cijepljenja. Odaziv je jako dobar te pozivam i ostale kolegice i kolege koji se do sada nisu cijepili da se odazovu – rekao je Božo Kvesić.

Potporu studentima dali su i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i županijska pročelnica Upravnog  odjela  za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.