Uhićeno 5 osoba, pretražen stan i automobil Patrika Šegote, bivšeg šefa Gradskih groblja Zagreb

Uhićeno 5 osoba, pretražen stan i automobil Patrika Šegote, bivšeg šefa Gradskih groblja Zagreb

Uskok i policija potvrdili su da je zbog koruptivnih kaznenih djela na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području jutros uhićeno pet osoba. Među njima je u Dubrovniku uhićen bivši šef Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota. Odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je da Šegotu prevoze u Zagreb te da je policija pretražila njegov dom u Dubrovniku, a to će učiniti i u Zagrebu. 

Policijsko priopćenje u vezi s uhićenjima

09:45

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom."

 Među pet uhićenih je i navodno Šegota, bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja

Šegota je, kako javljaju mediji, uhićen u Dubrovniku te je na putu za Zagreb gdje ga očekuje istraga, a u tijeku su i pretresi. 

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije. Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

USKOK: Za pet osoba sumnja na koruptivna kaznena djela

09:49

Iz priopćenja USKOK-a:

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost".

U Zagrebparkingu očekuje se uskoro policija i pretres Šegotinog ureda

10:31

Neslužbeno se doznaje da će policija doći u prostorije Zagrebparkinga i pretresti prostorije Patrika Šegote. Šegota, bivši šef Gradskih groblja Zagreb, jedan je od jutros uhićenih petorice koji se sumnjiče za koruptivna kaznena djela.  

Odvjetnik: Šegota na meti istražitelja zbog bliskih veza s Bandićem

11:02

Odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je da je među uhićenima u novoj antikorupcijskoj akciji i bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota, a iako još ne zna zašto ga terete pretpostavlja da se na radaru istražitelja našao tijekom nadzora pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

- Znam da je uhićen u Dubrovniku, gdje je izvršena pretraga njegovog stana i osobnog vozila i da su sada na putu za Zagreb gdje će također vršiti pretragu njegovog doma, rekao je Šegotin branitelj Vladimir Terešak.

Dodao je da ne zna za što terete njegovog branjenika, no pretpostavlja da je policija tijekom izvida i tajnih dokaznih radnji, prateći gradonačelnika i prisluškujući ga došla do informacija koje se tiču i Šegote s obzirom na njegovu blisku vezu s gradonačelnikom i funkciju tajnika stranke.

Osim pretraga očekuje ga i ispitivanje na Uskoku, kazao je odvjetnik, dodavši da će im tada biti uručena pouka o pravima pa će tek tada znati što mu se stavlja na teret. Terešak je rekao da mu je Šegota poslao poruku i da mu se nakon toga javila supruga.

Tomašević: U Zagrebparkingu traje pretres

11:21

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je nova uhićenja. Kaže da unutar Zagrebparkinga traje pretres te da se očito radi o koruptivnim djelima, zloporabi položaja i ovlasti. Možemo nagađati je li povezano s javnom nabavom ili ne. Očekivao sam nova uhićenja i to se događa, kazao je među ostalim Tomašević. 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/uhicen-patrik-segota-bivsi-sef-gradskih-groblja-zagreb-2348081

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.