Uhićen jedan od muškaraca koji je pokušao pregaziti policajce, drugoga love

Uhićen jedan od muškaraca koji je pokušao pregaziti policajce, drugoga love

Nakon provale varaždinska policija je uočila sumnjivo vozilo. Kod pokušaja utvrđivanja identiteta počinitelji su pokušali pregaziti policajce, od kojih je jedan pucao. Policajci su lakše ozlijeđeni, a jedan sumnjivac je uhićen. 

Kako javlja naš reporter Ivica Grudiček, jedan od osumnjičenih muškaraca je uhićen. 

- Oko 9 ujutro je dignut helikopter i dronovi te je jedan od počinitelja uhićen. U ovim trenucima je u tijeku potraga za još jednim bjeguncem koji se skriva u kukuruzištu. Riječ je o dosta velikom području koje je jako teško pretražiti. Kako neslužbeno doznajemo riječ je o dvojici rumunjskih državljana koji su nešto poslije 1 sat u trgovini elektroničkom opremom ukrali neke uređaje. Službenih informacija od policije i DORH-a još nemamo. Negdje u prijepodnevnim satima sutra ćemo više znati o svemu. Policijska potraga za još jednim lopovom traje, izvijestio je. 
 
- Podsjetimo, u četvrtak, 2. rujna oko 1.15 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaštitara trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu da je provaljeno u jednu od trgovina u centru. 

Po dojavi su na mjesto događaja upućeni policijski službenici te je jedna od ophodnji, oko 1:20, uočila na jugozapadnoj obilaznici Varaždina, osobno vozilo koje bi odgovaralo vozilu počinitelja, a koje se u međuvremenu zaustavilo na poljskom putu.

Policijski su službenici izašli iz službenog vozila u cilju provjere identiteta osoba, priopćila je varaždinska policija.

Po uočavanju policijskog vozila, zasad nepoznati počinitelji su stavili vozilo u pogon te velikom brzinom krenuli u smjeru policijskih službenika u namjeri da ih pregaze. Tom prilikom došlo je do uporabe vatrenog oružja od strane jednog policijskog službenika, dok su se počinitelji usprkos tome udaljili s mjesta događaja, stoji u priopćenju.

Prilikom izbjegavanja naleta, policijski su službenici lakše ozlijeđeni. Policijski službenici PU varaždinske u suradnji sa službenicima drugih policijskih uprava intenzivno tragaju za počiniteljima te je oko 9 sati jedan od njih pronađen, dodaje se.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te ćemo po dovršetku istog, izvijestiti javnost, navodi varaždinska policija.
 
IZVOR: HRT
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.