Sanacijom vodotoka rijeke Plitvice u Općini Martijanec uspješno se rješava problem plavljenja

Sanacijom vodotoka rijeke Plitvice u Općini Martijanec uspješno se rješava problem plavljenja

Nastavlja se uspješna suradnja Općine Martijanec i Hrvatskih voda. Martijanec kao jedna od općina na području Varaždinske županije koja je najizloženija poplavama, sanacijom vodotoka rijeke Plitvice aktivno radi na rješavanju tog problema.

Kao dio te uspješne suradnje zacijeljen je pritok Plitvice u Madaraševcu te je uređen dio od Luke do Hrastovljana u dužini od oko 5 kilometara u vrijednosti otprilike 600 000 kuna. S projektom sanacije vodotoka krenulo se prije nešto više od godinu dana, a zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim vodama iskazao je načelnik Branimir Nađ.- Ovo je jedan vrijedan projekt u kojem su nam Hrvatske vode bile od velike pomoći. Sanacija ovog vodotoka velika je korist zbog prijašnjih plavljenja s kojima smo se suočavali, a sada je taj problem riješen – kazao je Nađ.

 Dodao je kako sa sličnim radovima zajedno s Hrvatskim vodama planiraju nastavak suradnje do kraja ove godine, ali isto tako u 2022.  Rijeka Plitvica sada je protočna od Vrbanovca, a osim uređenja vodotoka mještani će uskoro imati  priliku uživati u novouređenom izletištu oko rijeke čiji je teren uređen na inicijativu Športsko rekreacijske udruge Sudovčina uz podršku Hrvatskih voda.

 Na naplavnom području oko starog mlina u Hrastovljanu koji obiluje bogatstvom drveća, ptica, divljih životinja i riba mještani aktivno provode svoje slobodno vrijeme uz brojne sportske sadržaje koji se nude u suradnji s lokalnim udrugama koje će na ovoj lokaciji imati prilike za aktivnije djelovanje.

 Načelnik Nađ zahvalio je Športsko rekreacijskoj udruzi Sudovčina i Hrvatskim vodama na dobro odrađenom poslu u stvaranju prekrasnog parka te pozvao mještane da ga iskoriste za bijeg od svakodnevnice okruženi čistim zrakom i netaknutom prirodom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.