Članovi Saveza udruga umirovljenika i osoba starije životne dobi Varaždinske županije obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Članovi Saveza udruga umirovljenika i osoba starije životne dobi Varaždinske županije obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba svake se godine obilježava  1. listopada, odluka je to koju je donijela Glavna skupština UN-a 1990. Ove godine članovi Saveza udruga umirovljenika i osoba starije životne dobi Varaždinske županije odlučili su to obilježiti mimohodom članova gradskim ulicama. Ispred Županijske palače članove Udruga pričekali su i pozdravili savjetnica župana Natalija Martinčević i predsjednik Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi Vladimir Kozjak.

- Varaždinska županija je brigu za umirovljenike postavila kao svoju stratešku odrednicu i u tom smjeru pripremila i odradila cijeli niz konkretnih programa i projekata. Prvi naš potez bio je da izdvajanja za umirovljenike podignemo s 250.000 kn na 340.000 kn, dakle povisili smo primanja za visokih 90.000 kn, a upravo sutra na Županijskoj skupštini rebalansom taj iznos podižemo za još dodatnih 20.000 kn. – rekla je Martinčević.

Također, dodala je kako je ove godine Varaždinska županija podigla uskrsnice i božićnice s 20 % članova slabijeg imovinskog statusa na 30%, udruge umirovljenika putem direktnih potpora po natječaju za Udruge primile su ukupno dodatnih 108.000,00 kuna.

- Samo novčanim izdvajanima dolazimo na ukupno 470.000 kn što je rekordno izdvajanje Varaždinske županije za umirovljenike ikada. – naglasila je Martinčević.

- Osim značajne financijske potpore organizirali smo niz druženja i manifestacija za naše drage umirovljenike: Dan starijih osoba u atriju, advent s umirovljenicima, Božićno druženje s županom, predstavu Čini barona Tamburlana u HNK, povodom Dana žena organizirali smo koncert Glazbene škole u koncertnoj dvorani  – rekla je Martinčević koja je za kraj istaknula kako je današnji mimohod zaista prekrasan te predložila da ovo postane tradicija povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.  

Predsjednica Saveza udruga umirovljenika i osoba starije životne dobi i županijska vijećnica Jadranka Bahlen izrazila je zadovoljstvo današnjim mimohodom na kojem je kako je rekla sudjelovalo više od 400 umirovljenika i osoba starije životne dobi s područja cijele Varaždinske županije.

- Danas ovdje ima preko 400 umirovljenika koji ovim mimohodom predstavljaju svih 42.000 umirovljenika koliko ima Varaždinska županija. Ovakvim druženjima želimo pokazati da naš život nije stao, da se volimo družiti, plesati, pjevati i da smo itekako aktivni. – rekla je Bahlen.

Nakon mimohoda gradskim ulicama i programa na Trgu kralja Tomislava druženje umirovljenika nastavilo se u KTC-u, a Varaždinska županija organizirala je ručak za sve sudionike. Na druženju u KTC-u pridružili su se i savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Varaždinske županije Vladimir Kozjak te županijski vijećnici Vlasta Cindrić i Nenad Koščak.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.