Polaznici obuke za razvoj vođa prošli trećinu puta do Knina

Polaznici obuke za razvoj vođa prošli trećinu puta do Knina

Polaznici obuke za razvoj vođa prošli trećinu puta do Knina. Hodnja iz Udbine do Knina vrhunac je šestotjedne obuke kojom Hrvatska vojska postaje bogatija za 43 novih vođa. Polaznici drugog naraštaja pilot obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić“ u sklopu hodnje iz Udbine do Knina koja je započela 3. kolovoza u ranim jutarnjim satima stigli su u Gračac, prehodavši trećinu puta.

Poručnica Irena Lovrić iz Središta za međunarodne vojne operacije „Josip Briški“ tom je prigodom rekla: „Motivacija je na visokoj razini s obzirom da sam svjesna što me čeka tijekom ostatka dana i tijekom sutrašnjeg dana. Hodnja je zahtjevna, ali to ne znači da motivacija zbog toga opada. Tijekom šest tjedana obuke svi zajedno smo izdržljivost podigli na vrlo visoku razinu, tako da hodnja nije toliko teška koliko bi bila da nisam toliko spremna. Samim tim što znam što me čeka slijedeći dan s lakoćom to podnosim i za sada nema žuljeva. Iako sam jedina pripadnica pratim tempo. Timski duh se osjetio tijekom cijele obuke tako da nisam osjetila nikakve muško-ženske razlike. Prihvatili su me svi do jednoga“.

Skupnik Marko Korica iz prve mehanizirane bojne Tigrovi rekao je kako nije jako naporno zahvaljujući dobroj pripremi na kojoj su radili od početka obuke: „Ima malo grčeva, tabani peku, vruće je, ali mi smo uvijek spremni na sva godišnja doba i na velike vrućine i na hladnoću i na kišu. Mislim da svatko od nas tko je sudionik ove hodnje ima barem nekoga u bližoj ili široj obitelji koji je bio u Domovinskom ratu i to nam je svima jako velika motivacija, pogotovo što je mjesto završetka hodnje Knin i kninska tvrđava. Ovu hodnju posvećujemo našim poginulim braniteljima i našoj rodbini koja je sudjelovala u Domovinskom ratu“, kaže skupnik Korica.

Hodnja iz Udbine do Knina vrhunac je šestotjedne obuke kojom Hrvatska vojska postaje bogatija za 43 novih vođa, a kojima će, uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, biti dodijeljene značke i diplome.

MORH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.