Predsjednik Milanović primio predstavnike DVD-a Martijanec u povodu 125. obljetnice društva

Predsjednik Milanović primio predstavnike DVD-a Martijanec u povodu 125. obljetnice društva

Predsjednik Republike primio je izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec povodom obilježavanja 125. godina djelovanja čestitavši svim članovima i članicama društva jubilarnu godišnjicu koje je Predsjednik Republike Zoran Milanović i pokrovitelj. 

Predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček upoznao je Predsjednika s radom društva kao dijelom sustava dobrovoljnog vatrogastva, koje u Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju, koja se prenosi  iz generacije u generaciju, ne samo kao izraz požrtvovnosti i solidarnosti u unaprjeđenju zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda već i kao izraz zavičajne kulture. 

Društvo ima 150 članova svih uzrasta s tendencijom rasta, rečeno je na sastanku, a najviše su ponosni što u operativnom članstvu društva imaju više od 40 posto žena. Pohvalili su se kako odlično surađuju sa svim udrugama i društvima u Općini Martijanec, ali i širom Hrvatske. Pobratimljeni su s dvama društvima iz Slovenije te imaju prijateljske odnose sa vatrogasnim društvima iz Češke i Srbije, istaknuli su. 

Društvo čuva svoj prvi barjak, star 125 godina, a povodom jubilarne obljetnice namjeravaju ga pokloniti na čuvanje i izlaganje Muzeju vatrogastva Hrvatske vatrogasne zajednice u Varaždinu, dok bi se replikom koristili u svojem vatrogasnom društvu. 

Uz  predsjednika DVD-a Martijanec Sašu Lenčeka, na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su zapovjednica DVD-a Martijanec Tihana Huzjak, tajnica Patricija Balaić, pomoćnici zapovjednika Krunoslav Zrinski i Tomica Bačani, te članovi Upravnog odbora DVD-a Martijanec Zvonimir Sučić, Dragutin Šantavec, Drago Tarandek i Melita Bačani. 

Uz Predsjednika Republike na sastanku su bili pročelnik Kabineta Predsjednika Republike Bartol Šimunić i  savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.