Općina Breznica provodi brojne projekte

Općina Breznica provodi brojne projekte

Novosti koje dolaze iz Općine Breznica ne tiču se samo planirane izgradnje novog dječjeg vrtića, koji će uz postojeći Vrtić Pčelica u Bisagu moći primiti još 64-tero vrtićkih mališana iz Breznice i okolnih mjesta te zaposliti 11 novih djelatnika, niti izvedbe projektiranja biciklističke infrastrukture koja će ovoj Općini i okolnim selima u perspektivi donijeti 31 kilometar modernih biciklističkih staza. Općina Breznica osim spomenutog sudjeluje u još pet otvorenih natječaja s ciljem opremanja sportskog igrališta u Breznici, modernizaciji nerazvrstanih cesta i javne rasvjete te uređenja dječjeg igrališta i izgradnje fotonaponske elektrane na postojećem vrtiću u Bisagu.

Iz fondova EU kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost za izgradnju dječjeg vrtića u naselju Breznica već je odobreno 690 tisuća eura od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a za izradu projektne dokumentacije za biciklističku infrastrukturu na području Općine Breznica od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU 295 tisuća eura. Također, na natječaju LAG-a Prizag iz fondova EU kroz Program ruralnog razvoja Općini su odobrene još 32 tisuće eura za projekt opremanja sportskog igrališta u Breznici gdje se planira nabava tribine i izgradnja sjenice. Osim toga, za modernizaciju nerazvrstanih cesta od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU zatraženo je 66 tisuća eura, za modernizaciju javne rasvjete od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine 25 tisuća eura, a za uređenje dječjeg igrališta i okoliša Dječjeg vrtića Pčelica u Bisagu još 20 tisuća eura od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Planirana je i prijava na natječaj za izgradnju fotonaponske elektrane na zgradi Dječjeg vrtića u Bisagu.


- Nakon prijave na natječaj za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade, odobrena su nam i sredstva u iznosu od 29.040 eura za troškove rada vrtića u ovoj pedagoškoj godini – kaže općinski pročelnik Stjepan Šafran. Odluka o dodjeli sredstava je već donijeta, a Ugovor o dodjeli će idući tjedan potpisati općinski načelnik.
Dobra vijest za roditelje djece polaznika vrtića Pčelica u Bisagu svakako je i ta da će biti oslobođeni plaćanja usluge vrtića za mjesec svibanj – zaključio je načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.