Izložba Rock paper scissors, Luane Brhanić, otvorena u galeriji HUiU u Puli

Izložba Rock paper scissors, Luane Brhanić, otvorena u galeriji HUiU u Puli

Izložbom Rock paper scissors Luane Brhanić 12. listopada u Hrvatskom udruženju interdisciplinarnih umjetnika, HUiU galeriji, Zagrebačka ul. 27, Pula, predstavila se umjetnica Luana Brhanić iz Pule. U sklopu ciklusa Rock paper scissors prezentirani su radovi nastali u razdoblju između 2015.-2023 godine i dio su opsežnijeg ciklusa ili serije radova predviđenih da u svojoj završnoj formi postanu knjiga.

- Zajednička im je poveznica tehnika, tj. kolažiranje starim novinama, isječcima iz časopisa, autorskim fotografijama u kombinaciji s crtanjem i slikanjem. Kolaž daje mogućnost oblikovanja prostora i ostvaruje se kroz nešto što već postoji te svojom transformacijom ostaje nešto poznato i vizualno blisko, a istovremeno novo i nepoznato. Koktel je onoga proživljenoga i promišljenoga te svojevrsni dnevnički zapis pretvoren u prizor memorije i imaginarnog mosta između prošlosti i ideje budućnosti. To su vizije sjećanja, misli, osjećaja, frustracija, strahova, opažanja i kritika, u prijevodu reakcije na unutarnji i vanjski svijet. Prostori su utočišta, cikličkog preživljavanja kroz svakodnevne emocionalne i okolne kontraste objašnjava svoju ideju autorica.

Luana Brhanić rođena je 1988. godine u Puli. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu te 2006. stekla zvanje aranžersko-scenografskog dizajnera. Upisuje kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prvostupnik kiparstva postaje 2011. u klasi Stjepana Gračana, a zvanje magistre kiparstva stječe 2013. godine u klasi Peruška Bogdanića. Uz tri samostalne izložbe sudjeluje i u mnogim skupnim izložbama i likovnim radionicama na širem području Hrvatske. Živi i Radi u Puli. 
Izložba traje do 10. studenoga.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.