Psihomodo Pop na punoj Šalati proslavio 35 godina na sceni!

PSIHOMOPDO POP

 Psihomodo Pop održao je obećanje i odsvirao na Šalati jedan od najvećih koncerata u karijeri, obilježivši tako 30 godina od izlaska kultnog albuma 'Godina Zmaja' i 35 godina karijere benda. Skupilo se na Šalati nekoliko generacija. Od onih najmlađih koje su roditelji poveli da uživaju zajedno s njima na rock spektaklu, do onih koji su sa Psihomodom od samih početaka.

Cijeli je događaj započeo već u 19 sati kad su zagrijavanje počeli odlični 2KulDJs, zagrebački duo kojeg čine DJ Marin Bukljaš i DJ.Eva-Marija. Nakon njih pozornicu su preuzeli The Mickes, zagrebački rock bend čija je svirka bila doista odlična uvertira u slavljenički nastup Psihomodo Popa. A oni su svirku, na iznenađenje i oduševljenje publike, počeli na maloj pozornici, podsjećajući na svoje početke u garažma i malim klubovima. 'Ja sam', 'Ona vrišti', 'Bomba' i antologijska 'Kad sam imao 16' izazvali su erupciju emocija i odmah dali do znanja da će ovo biti večer za pamćenje.

Na putu do velike pozornice, mnogobrojna je publika pozdravljala bend i s nestrpljenjem iščekivala njihov dolazak na glavni stage. Tamo je, uz odličnu brass sekciju i neizostavne Napalm Djevice The Next Generation, nastavljen ovaj glazbeni spektakl. Gobac, Brada, Šparka, Kuzma i Tin, nizali su vrhunske izvedbe svojih uspješnica 'Nema nje (zauvijek)', 'Telegram Sam', 'Volim crtane filmove' i 'Bože čuvaj Psihomodo'.

Gobac se i ovaj put pokazao kao jedan od ponajboljih frontmena na domaćoj sceni i šire, napunivši svojom pozitivnom energijom, koja izvire iz njega kao i na početku karijere, i bend i oduševljenu publiku na Šalati. 'Frida', 'Polako polako''Sve je propalo', 'Starfucker''Ponekad' nastavili su furiozni niz velikih hitova koje je publika od početka pratila uglas. Koncert je zaokružio dug i značajan period njihove karijere, obilježen nažalost i tužnim, preranim Tigranovim odlaskom, kojemu su u subotu posvetili 'Raj' uz poruku neka im 'čuva mjesto gore'.

Dečki (i cure :) nastavili su prašiti uz 'Ona ludo pati', 'Mila', 'Donna', poznatije mlađim generacijama koje su (neki od njih sigurno i prvi put) uživale u žestokom nastupu benda praćenom sjajnim audio vizualnim performansom. Dalje su se nizale 'Osjećam se haj', 'Natrag u garažu', 'Pinokio', 'Nebo', 'Ramona' i onda na zasluženom bisu 'Totalno sam lud''Sve će biti u redu', 'Ako želiš biti moja', neizostavni 'Leteći odred' i 'Iste stvari' za veliko finale gotovo trosatnog koncerta tijekom kojeg smo, barem na par sati, svi skupa ponovo 'imali 16'!

Nakon kratkog odmora i sakupljenih dojmova, Dado je poručio: „Dragi radnici, drage domaćice, majke, kćerkice, dragi košarkaši, dragi policajci, ovdje vaš Davor Gobac. Puno hvala što se za '30 Godina zmaja' i 35 godina postojanja došli na veliki spektakl na Šalatu. Zbog vas, ta stvar je postala velika i moćna. Puno vas volimo i nikad vas nećemo razočarati. Uvek ćemo biti Psihomodo Pop. Vaš Gobac.“

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.