Kazališnom studiju mladih HNK u Varaždinu priznanje za Ćelavu pjevačicu

Kazališnom studiju mladih HNK u Varaždinu priznanje za Ćelavu pjevačicu

  Na 24. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ koji se održao od 13. do 17. rujna u Rijeci, i koji je okupio dvanaest kazališnih studija iz čitave Hrvatske, našu županiju je predstavila skupina C3 Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, s predstavom „Ćelava pjevačica“ Eugènea Ionescoa.

 Festival je ove godine po prvi puta imao i „mladi žiri“, sastavljen od polaznika Riječkog kazališta mladih „Kamov“. Oni su skupini C3 Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu pod dramskopedagoškim vodstvom Tanje Novak dodijelili posebno priznanje za kolektivnu igru za predstavu „Ćelava pjevačica“.

 Polaznici Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, Vita Breški, Dina Drožđek, Tessa Fruk, Vida Huzjak, Tvrtko Kolar, Erika Komar, Jana Kovačić, Melani Šipek i Greta Rukelj, uz vodstvo dramske pedagoginje Tanja Novak, dva su dana, 16. i 17. rujna proveli u Rijeci, gdje su nastupili, gledali predstave, sudjelovali na okruglim stolovima, bili na radionici scenskog pokreta, te uživali u festivalskom ozračju.

U Kazališnom studiju mladih ovog se tjedna (od 19. do 24. rujna) održavaju upisi te iz kazališta pozivaju sve zainteresirane da se upišu. Požurite, upisi traju do popune mjesta. Više informacija o upisima u Kazališni studio mladih u novoj sezonu potražite na webu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. (LINK: https://www.hnkvz.hr/informacije/kazalisni-studio-mladih/)

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.